SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine 2’si 1 Arada Müjde! Maaş ve İkramiye Aynı Anda Yatacak

Yayınlanma:
ABONE OL

SSK ve Bağ-Kur emeklisine sürpriz var. 2’si 1 Arada müjde bu sabah geldi. Hem maaş, hem ikramiye o tarihte yatıyor.

Emekli maaşı olan milyonlarca vatandaş çifte müjde ile bu sabah sevinecek. Milyonlarca emekli uzun süreden beri bayram ikramiyesi ödemelerini ve aynı zamanda mayıs ayı maaş ödeme takvimini bekliyordu. 16 milyondan fazla emekli vatandaş için SGK’dan son dakika açıklaması geldi. Emekli maaş ödeme takvimi güncellendi, aynı zamanda bayram ikramiyesi için tarihlerde netleşti. Emekliler 2’si 1 Arada müjde ile sevinçten havalara uçacak. Ancak hala emeklilik dilekçesi vermeyenler için de son uyarı yapıldı. Mutlaka o tarihe kadar başvurunuzu yapın, aksi halde bayram ikramiyesi verilmeyecek.

Her yıl olduğu gibi bu yılda dini bayramlar öncesinde emekliler için bayram ikramiyesi ödemeleri yapılıyor. Ramazan Bayramı nisan ayında kutlanmış, ayın hemen başında da bayram ikramiyesi ödemeleri emeklinin IBAN numarasına yatmıştı. Kurban Bayramı içinde artık geri sayım başladı. Haziran ayında kutlanacak olan bayram öncesi bayram ikramiyesi ödeme tarihleri emekliler tarafından yakından takip ediliyor. Emeklilerle birlikte dul ve yetim aylığı alanlarda SGK’dan tarihlerini açıklanmasını bekliyordu. Nihayet emeklilik için Müjde belli oldu. Hem bayram ikramiyesi hem de maaş ödemeleri netleşti. Peki emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? SGK Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme takvimi açıklandı mı?

SGK MAYIS 2024 EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme takvimi duyuruldu. Milyonlarca emeklinin beklediği tarihler belli olurken 15 Mayıs’tan itibaren ödemeler hesaplara yatmaya başlıyor. Sosyal güvenlik kurumundan açıklanan takvime göre bağ-kur emeklileri 25-28 Mayıs arası, SSK emeklileri 17-27 Mayıs arası emekli tahsis numarasını ona göre ödemelerini alacak. Memur emeklisinin ödemeleri ise 15 Mayıs tarihinde yapılacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ TARİHİ BELLİ OLDU

Emeklinin beklediği diğer bir güzel haberi ise emekli Kurban Bayramı ikramiyesi tarihi olmuştu. Merakla beklenen ödeme tarihlerine ilişkin ilk bilgi geldi. Henüz SGK’dan resmini Açıklama yapılmasa da emekli Kurban Bayramı ikramiyesi 10 Haziran’a kadar tamamlanacak. Çünkü Kurban Bayramı 14 Haziran’da başlıyor. Bu sebeple emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin Haziran ayının ilk haftasında yine geçtiğimiz bayramda olduğu gibi emekli tahsis numarasına göre yapılması bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELECEK Mİ?

Emekli bayram ikramiyesi zammı da son günlerde gündemdeydi. Seçim öncesi bekledikleri ilave zam haberini alamayan emekli vatandaşlar en azından Bayram ikramiyesinin arttırılmasını istiyordu. Ancak şu anda bayram ikramiyesi ile ilgili bir artış kararı alınmadı. Yine de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Adana Ceyhan Belediyesi gibi Bazı belediyeler kendi bütçelerinden ihtiyaç sahibi emekliler için Ekstra ikramiye ödemesi yapıyor. Önümüzdeki günlerde bu uygulamanın diğer belediyelere de sıçraması bekleniyor.

EMEKLİLİK DİLEKÇESİNİ HALA VERMEYENLER DİKKAT

Diğer yandan SGK’dan hala emeklilik dilekçesi vermeyen emekli olacak kişilerle ilgili de açıklama geldi. Eğer bayram ikramiyesi ödemesinden yararlanmak istiyorsanız en geç 31 Mayıs tarihine kadar emeklilik dilekçesinin vermeniz gerekiyor. Bu tarihe kadar başvurusunu yapanlar emekli maaşı bağlanmasa bile bayram ikramiyesi ödemesi alabilecek. Ancak başvurusunu Haziran ayına bırakanlara Kurban Bayramı ikramiyesi yok.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Ekonomi
18 Mayıs 2024
30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et A101 İndirimi! 18 Mayıs A101 Aktüel Fiyat Listesi

A101 18 Mayıs aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Yeni indirim listesinde 30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et fiyatları çakıldı. A101 18 Mayıs haftanın yıldızları kataloğu ile yeni indirim günlerine başlıyor. Bu hafta da ünlü marketler zincirinin neredeyse tüm ürünleri hem ekonomik hem de çok kaliteli. Yeni A101 aktüel kataloğu ile 30’lu yumurta, 5 L […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SSK – Bağ-Kur’lu Emekliye Bayram Kıyağı 21.000 TL Ek Ödeme! Cumhurbaşkanı Onayı ile Verilecek

Emeklilere Büyük Müjde: Promosyon Ödemeleri ve İkramiyeler Mayıs Ayında Hesaplara Yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon ödemeleri 8-18 bin TL aralığında güncellendi. Mayıs ayına özel promosyon kampanyaları ve ikramiyelerle emeklilere ek kazanç sağlanıyor. İşte detaylar… Emeklilere mayıs ayında ek kazanç fırsatları. Promosyonlar ve ikramiyeler hesaplara yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon kampanyaları güncellendi. […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SGK’dan 81 ildeki emekliye müjde! EK İKRAMİYE ödemesi açıklandı

Emeklilere sabah müjdesi SGK’dan geldi. Maaşa ek ikramiye ödemesi 81 ilde emeklilerin hesabına yatacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 ildeki emekliler için ek ikramiye çekildiğini duyurdu. SSK bağ-kur memur emeklisi ayrımı olmadan 18 Mayıs’tan itibaren emeklinin IBAN numarasına ekip camiye ödemesi yapılacak. Emekliye Bonus gibi gelecek bu ödeme, Halkbank tarafından Finanse edilecek.  Emekli maaşı alanlara yönelik […]