SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Mini 2. EYT Paketi Piyangosu O Kişilere Vurdu! Erken Emekli Olacakların Lisesi Belli Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Mini EYT Müjdesi: Ev Kadınları ve Küçük Esnafa Erken Emeklilik Fırsatı.

Türkiye’de çalışma hayatını ilgilendiren yeni yasa ile milyonlarca kişi için erken emeklilik fırsatları doğuyor. Ev kadınlarına sosyal güvence getiren reformlar ve Bağ-Kur’lulara 5 yıllık avantaj sağlayan düzenlemelerle, Mini EYT planı erken emeklilik müjdesi sunuyor.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesinin dışında kalarak emeklilik hayalini ertelemek zorunda kalan milyonlarca kişi için Mini EYT olarak adlandırılan yeni bir umut ışığı doğuyor. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni çalışma hayatı düzenlemeleri, 2000-2008 yılları arasında sigortalı olanların erken emekliliği için net şartlar sunarken, ev kadınları ve Bağ-Kur’lular için de kritik reformları içeriyor.

EV KADINLARINA SOSYAL GÜVENCE VE EMEKLİLİK

Aile Koruma Paketi kapsamında getirilen yeni düzenleme ile ev kadınları, sosyal güvence ve emeklilik hakkına kavuşacak. Devlet, prim ödemelerinin üçte birini karşılayacak, kadınlar kalan kısmı ödeyerek emeklilik hakkını elde edecekler. 2024 için rakamlar şu şekilde hesaplandı:

Aylık ödeme: 6.400,64 TL

Devlet desteği aylık: 2.133,55 TL

Yıllık devlet desteği: 25.602,56 TL

Ayrıca, ev kadınları için yıpranma benzeri prim gün sayısı ve yaş indirimi desteği uygulanacak. Örneğin, 4 yıl prim ödeyen bir kadın, 5 yıl prim ödemiş sayılarak daha erken emekli olacak.

BAĞ-KUR’LULAR İÇİN 5 YIL AVANTAJ

Yeni yasa, 8 Eylül 1999 öncesinde kadınlar için 7200, erkekler için ise 9000 gün olan Bağ-Kur prim şartını 7200’e indiriyor. Küçük esnaf ve sanatkarlar için büyük bir avantaj sağlayan bu düzenleme, kuaför, terzi, bakkal gibi esnafa 5 yıllık avantaj sunuyor.

EYT’LİLERE AVANTAJLAR

Yeni düzenleme ile yaş şartını tamamlamış ama 9000 gün prim dolduramamış küçük esnaf, 7200 günü tamamladığında hemen emeklilik hakkına kavuşacak. Bu sayede, ek prim gün sayısı avantajı ile 5 yıl daha fazla prim ödemekten kurtularak hızla maaş alabilecekler.

MİNİ EYT OLARAK BİLİNİYOR

TBMM’de torba yasa maddeleri arasında bulunan bu düzenlemeler Mini EYT paketi olarak biliniyor. Düzenlemelerin ne zaman hayata geçeceği de merak konusu. Erken emeklilik bekleyen Milyonlarca kişi bir an önce düzenlemelerin kabul edilmesini isterken tarih Henüz belli olmadı. Torba yasa maddeleri için görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Mini EYT paketinin de gündeme gelmesi ve mecliste oylanması bekleniyor. Bağ kurulları erken emeklilik, ev hanımlarına prim desteği, Annelere prim avantajı sağlayan düzenleme TBMM’den geçerse Cumhurbaşkanı imzası ile resmi gazetede yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
20 Mayıs 2024
Emekli TEMMUZ ZAMMI Açıklandı! SSK ve Bağ-Kurluya Yüzde 30 Zam Onayı Çıktı

Emekli Temmuz zammı son dakika. Onay çıktı, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 30 zam kesinleşti. İşte yeni zamlı maaş tablosu… Emekli Temmuz zammı merakla bekleniyor. Özellikle SSK ve bağ-kur emeklisi için yeni ipuçları geldi. Türkiye’de emeklilerin yaşadığı zorluklar her geçen gün açmaya devam ederken Temmuz ayında yapılacak zamlar bir nebze de olsa vatandaşın bütçesini rahatlatacak. […]

Ekonomi
20 Mayıs 2024
EYT’siz Erken Emeklilik! SGK Girişi 1997-1999-2000-2012 Sigortalılara Müjde Geldi

EYT’siz erken emeklilik yolları açıldı. SGK başlangıç tarihine göre milyonlarca kişi listeye girdi. İşte yeni erken emeklilik yöntemleri… Eyt’yi kaçıran milyonlarca kişinin erken emeklilik arayışı sürüyor. Özellikle SGK girişi 1999 ve sonrası olanlar, SGK tarafından açıklanan yeni erken emeklilik yöntemlerini yakından takip ediyor. Emeklilik yaşını öne çekmek için birçok formül var. Ancak en bilinen 7 […]

Ekonomi
20 Mayıs 2024
SSK ve Bağ-Kur’lu Emekliye 2’si 1 Arada Bayram Müjdesi! 15.000 TL ikramiye 10.30’da Açıklandı

SSK ve Bağ-Kur’lu emekliye müjde geldi. Bayram öncesi 2’si 1 arada ödeme yapılacak. SSK ve Bağ-Kur’lu emekliye müjde geldi. Kurban bayramı yaklaşırken emekliye 2’si 1 arada ödeme yapılacak. Bayram öncesi yatacak ödeme için detaylar da tek tek açıklandı. Hem maaş hem ikramiye ödemesi öne çekildi. 15.000 TL’lik ek ikramiye o tarihte hesaplara geçecek. İşte Kurban […]

Ekonomi
20 Mayıs 2024
Cumhurbaşkanı Müjdeledi! 2 Yıl Geri Ödemesiz 750 Bin TL’lik Devlet Destekli Kredi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeyi verdi. 2 yıl erteleme ve 750 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşa müjde geldi. Devlet destekli, uzun vadeli konut kredisi imkanı geliyor. Tam 2 yıl tek kuruş geri ödeme yok. Başvuru yapanlar konut kredisinden en uygun faiz oranları […]