SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Kirayı IBAN’dan Ödeyen Yandı

Yayınlanma:
ABONE OL

IBAN’dan kira ödeyenlere kötü haber. Yargıtay’dan soğuk terler döktürecek karar çıktı.

Son dakika haberi ev sahibi ve Kiracıları yakından ilgilendiriyor. Yargıtaydan çıkan karar IBAN’dan kira ödeyenlere adeta soğuk terler dökülecek. Emsal karar olması beklenen yeni karara göre IBAN’dan kira yatıranlar Yandı. İşte Yargıtay’ın son dakika kararı ve detaylar…

IBAN’DAN KİRA ÖDEYENLER İÇİN KÖTÜ HABER GELDİ

Yargıtayda iki ayrı dava değerlendirilirken IBAN üzerinden yapılan kira ödemelerine ilişkin emsal bir karar çıktı. Kiracının Banka üzerinden kira ödemesi yaptığı sırada bir hata yapması üzerine Yargıtay evini tahliye edilmesine karar verdi.

Türkiye’deki fahiş kira artışları son yıllarda gündemden düşmüyor. Buna çözüm olarak 2022 yılının Temmuz ayında, yeni bir düzenleme yapıldı ve enflasyon oranı ne olursa olsun bir yıl içinde maksimum yüzde 25 kira artışı yapılabileceği kararı verildi.

Fakat Ev sahipleri, yüzde 25 sınırını aşmak için farklı yöntemler denemeye başladı. Yargıtayda görülen bir davada ortaya çıkan IBAN detayı ise herkese şok etti. Yargıtay’ın aldığı yeni karar Emsal olacak nitelikte değerlendiriliyor.

EKSİK ÖDEME YAPANA TAHLİYE KARARI

Kiracı ev sahibi sorunları son dönemlerde sık sık gündeme gelirken yargıtaydan çıkan yeni bir karar şaşkınlık yarattı. Özellikle IBAN numarası üzerinden kira ödemesi yapan kiracıların hatalı işlem yapması sık sık gündeme geliyor. Ya da bir gün gecikmeli olarak kira ödemesi yapılması ev sahibine haklı duruma getiriyor. Yargıtayda görülen davada da bu yönde bir karar alındı.

KİRA BEDELİNİ IBAN NUMARASINA YATIRDI

Kamusonhaber’den derlenen habere göre, Yargıtayda görülen bir davada kiracı L.M. Ev sahibine kira bedelini her ay düzenli olarak banka hesabından ödeniyordu. Fakat Yaklaşık 4 ay sonra ev sahibi kiracının kira ödemelerinin eksik olduğunu belirterek yasal takip başlattı. Kiracı ise, icra takibine itirazda bulundu ancak ev sahibi bu durumda mahkemeye gitmeyi tercih etti.

Mahkemeye başvuran ev sahibi, kiracının kira bedelini eksik yatırdığını belirterek evin tahliyesini ve sözleşmenin feshedilmesini istedi.

Kiracı L.M. ise her ay düzenli ödeme yaptığını belirterek ev sahibinin iddialarını reddetti. Ancak banka tarafından yapılan havale işlemleri sırasında, havale ücreti olan 31,50 TL’nin ev sahibine ödenen miktardan düşürmesi ev sahibini haklı duruma geçirdi.

Özellikle ATM’den yapılan transferlerde kiracıların bu işlem ücretine dikkat etmesinde fayda var. Çünkü Yargıtay söz konusu Emsal kararında ev sahibine haklı buldu ve evin tahliyesine karar verdi. O sebeple IBAN’a kiraya yatıranların bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor.

KİRADA YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALKACAK MI?

Şu anda kiracıların gündeminde olan diğer bir konu ise kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı sorusu oldu. Çünkü karar 2 Temmuz 2024’te sona erecek. 2021 yılında yüzde 25 zam sınırı 1 yıllığına devreye girmiş ancak 2023 yılında bir yıl süreyle uzatılmasına karar verilmişti. 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle kararın sona ermesi bekleniyor.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Genel
01 Temmuz 2024
Zamlı Winston, Camel, Marlboro, Muratti, Parliament, Kent Sigara Fiyatları! 3 Temmuz’da Bu Fiyat Olacak

Yeni zamlı sigara fiyat listesi belli oldu. 3 Temmuz’da Winston, Camel, Marlboro, Parlament, Muratti, Kent Sigara fiyatlarına zam geliyor. İşte 3 Temmuz 2024 yeni zamlı sigara fiyat listesi… Sigara fiyatlarına ÖTV zammı geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün açıkladı. ÖTV zammı ile birlikte sigara fiyatları yeniden belirlendi. Peki Sigaraya ne kadar zam gelecek? […]

Genel
01 Temmuz 2024
Marmaray’da İlginç Anlar! Yere Yatan Kadının Yardımına Koştular Ama Aldıkları Cevap Şok Etti

Marmaray’da yaşanan olay şaşkına çevirdi. Yere yatan kadını fark eden yolcular hemen yardıma koştu ancak, aldıkları cevap şoke etti. İstanbul Marmaray’da ilginç anlar. Maltepe Marmaray durağında bir kadının aniden yere yatması diğer yolcuları endişelendirdi. Marmaray yolcuları, hemen yere yatan kadının imdadına koştu. Ancak kadının verdiği yanıt vatandaşı isyan etti. Son dönemlerde sosyal medyada adeta bir […]

Genel
01 Temmuz 2024
Sigaraya 10 TL, Rakıya 115 TL ZAM GELİYOR! Büyük Zam Dalgası Başladı

Son dakika sigara zammı ve alkol zammı açıklandı. Sigara fiyatlarına paket başı 10 TL, Rakıya ise 115 TL birden zam geliyor. Temmuz ayının gelmesi ile birlikte büyük zam dalgası da başladı. Geçtiğimiz hafta elektrik ve akaryakıt zammı duyurulmuştu. 1 Temmuz itibariyle de sigara ve alkol zammı açıklandı. ÖTV ile birlikte Sigara ve alkol fiyatlarına rekor […]

Genel
01 Temmuz 2024
Sırrı Çözüldü! A101, BİM ve ŞOK Markete Girerken Neden 2 Kapıdan Geçiyoruz! İşte Cevabı

A101 BİM ve Şok markete girerken 2 kapıdan geçilmesi herkesin dikkatini çekmiştir. Peki neden 2 kapıdan geçiyoruz? Zincir marketlerde 2 tane kapı olmasının Sırrı çözüldü. Türkiye’de binlerce şubesi bulunan zincir marketlerde 2 giriş kapısı bulunması herkesin dikkatini çekiyor. Kim olursa olsun mutlaka Aklından bir kere neden iki kapı olduğunu geçirmiştir. Peki zincir marketlerde neden iki […]