SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bakan Yıldırım, Yeni Anayasa darbelere son, demokrasiye yol veriyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Tuzla’da referandumu anlattı. Tuzla Ak Parti İlçe Başkanlığına misafir olan Bakan Yıldırım. İlçe teşkilatında yerel basınla sohbet eden Bakan Yıldırım gazetecilerin sorularını cevapladı, referandum hakkında ve Bakanlığına bağlı çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verdi. Daha sonra da Tuzla Belediyesi Sosyal Tesislerinde Tuzla’lı sivil toplum kuruluş temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gemi sanayi sektörünü 2009 mali kriz vurdu

Dünyadaki toplam yük hareketinin % 85’i gemilerle taşınıyor.

Dünyadaki toplam yük hareketindeki düşüş % 80 leri buldu.

Türkiye gemi inşa sanayinde 2003 – 2008 sonuna kadar çok büyük gelişme kaydettik. 23. sıradan 5. sıraya yükseldik dünya’da. Tersane sayımız 37’den 107’ye çıktı 50 tane de inşa halinde tersanemiz var. Tabi 2009 krizi bir ekonomik mali kriz bu krizin en önce ve en fazla etkilenen sektör denizcilik. Neden denizcilik çünkü dünya krizi finansı vurdu, finans olmayınca dünya ticareti düştü.

Gemilerin değerleri düşmeye başladı. Gemilerin değerleri düşünce alıcıları iptal etmeye başladı. Yani birbirini tetikleyen bir kriz sonucu sadece Türkiye değil bugün Çin yarım kalmış gemi mezarlığı gibidir Kore aynı şekilde. Geleneksel gemi inşa ülkelerinde bu kriz aynen bizimkisi gibi yaşanıyor. Buna karşıda ülkeler bazı tedbirler alıyorlar. Bizde alıyoruz 160 civarında yarım kalan gemi var. Bunların tamamlanması için kanunda değişiklik yaptık kredi garanti fonundan gemilerin tamamlanması için yararlanma imkanı getirdik.

Çünkü yarım kalmış geminin ne ekonomiye faydası var ne sahibine faydası var, ne tersaneye faydası var. Onların tamamlanmasına yönelik bir tedbir aldık. 7 milyon ila 30 milyon arasında geminin büyüklüğü, tamamlanma durumu firmanın mali gücü bunlar dikkate alınarak bu destekler verilecek. Bu desteklerin özelliği ne.

Kriz ile birlikte 100 liralık gemi 40 liraya düştü.

Bu sefer kredi veren banka telaşlandı kredisini geri çağırmaya başladı. Çünkü iflas ediyor ben ne kurtarırsam kardır diyor. Bu sefer birbirini tetikleyen iki olumsuz olay bunların teminat açığını kredi garanti fonu kredi veren bankaya sağlayacak, banka kestiği kredileri vermeye devam edecek. Bu yapılabilecek en iyi destekdir. Başka hiçbir sektöre bu şekilde destek yapılmamıştır.  Biz bu arada da 4 milyara yakında kamudan sipariş verdik tersanelere. Bu kriz zamanı savunma sanayi müsteşarlığı ve ona bağlı kuruluşlardan ve başka bakanlıklardan verilen siparişlerin tutarı 4 milyar TL’dir.

Gebze ve Haydarpaşa demiryolu 2011 ikinci yarısı bakıma alınacak

Demiryolu rehabilitasyonu ne zaman başlayacak.

Gebze ve Haydarpaşa tren seferleri bir müddet revize dolayısıyla kalkacak bununla ilgili bir tarih verebilirmisiniz ?

Marmaray’ın ikinci safahatıdır. Onunla ilgilide bu sene herhangi bir hattın kapatılması söz konusu değildir. 2011’in ikinci yarısından sonra sıra gelecek.

2011’in ortalarından sonra gündeme gelecek. Malum Marmaray Ekim 2013 açılacak. Onu ilan ettik o takvime uygun olarak programlarını yapıyoruz. İkinci kısmı iptal edildi firma yapamadı iptal edildi. Yeni ihaleye çıktı, ihalesi de bu yıl sonunda gerçekleşecek ondan sonra da tedbirlerimizi alacağız. Hızlı trenin ana merkezi Söğütlüçeşme diye karar verildi. Ara duraklarda ve Gebze de de duracak. Buradaki hatlarında mutlaka 3 hatta çıkarılması gerekiyor. Buradaki bütün hatların hepsini kaldırıp yenileyeceğiz. Çok eski hatlar.

Banliyö trenlerindeki sorunları da çözeceğiz.

İletişimde Avrupa ülkelerinden öndeyiz

İletişimde Paris’in internet hızı Diyarbakır’ın 9 kat gerisinde Türkiye’nin her köşesinde adsl hizmeti alabiliyorsunuz. Türkiye avrupa da 5. dünyada 11, olmuş iletişimde. Biz geldiğimizde çevirmeli karın gurultusu gibi ses çıkaran internete giriş vardı. Oradan aldık buralara getirdik.

Yıldırım, Bu değişiklerle darbelere son veriyoruz, demokrasiye yön veriyoruz.

Türkiye de halkın iradesi ile yargının iradesi paralel gitmiyor. Biz neden bu değişiklerde ısrar ediyoruz vatandaş ne düşünüyorsa yargıda, hakimde o kanaate itibar etsin. Yargıçlar bu ülkenin kahır ekseriyasının düşündüğü şeye ters düşebilir mi. Onun içinde böyle bir reforma ihtiyaç olduğunu günden güne verilen kararlarla daha iyi görüyoruz.

Tarafsız, bağımsız bir yargı sistemi mutlaka oluşması lazım.

Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türkiye mevcut yapıyla demokrasisini güçlendiremiyor. Onun için bu anayasa değişiklerine biz diyoruz ki milleti devlet karşısında güçlendiren bir anayasanın sayfalarını açıyoruz. Bu değişiklerle darbelere son veriyoruz, demokrasiye yol veriyoruz.

Bizim amacımız halkımıza bu nedir bunu anlatmak istiyoruz. Şimdi iki şey birbirine karıştırılıyor. Bu bir genel seçim değildir. Muhalefet partileri Ak parti gitsin, Tayyip Erdoğan gitsin ne olursa olsun. Böyle bir kampanya var. Kampanyaların odağında bu var. Hiçbir muhalefet partisinin bu anayasayla neler değiştiğini söylediğini duydunuz mu ? . Söyleyemezle çünkü değişikliği yapılan maddelere kimse hayır diyemez.

Hayır demek akla ziyandır.

Neye hayır diyeceğiz kadınlara haklar veriyoruz ona mı hayır diyeceğiz. Çocukları koruyacağız her türlü kötülükten istismardan ona mı hayır diyeceğiz. Engellilere ilave haklar veriyoruz ve bunları anayasal teminata alıyoruz. Diyoruz ki verilen bu haklar ayrıcalıklar eşit ilkesi ile bağdaşmaz diye bir yorum yapılamaz diyoruz.

Pozitif ayrımcılık yapılabilir diyoruz. Seyahat özgürlüğünü engelleyen eften püften nedenleri ortadan kaldırıyoruz. İnsanların dinlenmesi, fişlenmesi, bilgilerinin ortalarda dolaşmasının önüne geçiyoruz. Devlet dairelerinde örselenen, azarlanan, pişman edilen vatandaşımıza diyoruz ki git kamu denetçisine anlatacaksın uğradığın haksızlığı orada hakkın teslim edilecek bunu yapanda cezasını çekecek.

Yargının daha demokratikleşmesi, temsilde adaletin tabana yayılması, bireysel başvuru hakkı. Diyoruz ki hakkını artık Avrupa da değil Ankara da arayacaksın. Toplu görüşmeler, birden fazla sendikaya üye olma, yargılanmayan kimse kalmıyor. Geçiş üstünlüğü sona eriyor. Ve ben yaptım oldu yok.

YAŞ  kararları yargı denetimine açılıyor,

HSYK kararları yargı denetimine açılıyor, disiplin cezaları yargı denetimine açılıyor. Yargının yerindelik denetimi yapamayacağı hüküm altına alınıyor.

Yolsuzluğun anlatılması için bir kere ortaya bunun belgesi, bilgisi her şey söylenir. Böyle milletin kafasını karıştıracak iş yapılmaz. Yolsuzluk varsa 75 milyar liralık ulaşım yatırımını ne ile yaptık. Bunu bir irdelesinler.

Rantiyeleri şantiyelere cevirdik.

3500 tane şantiye yollara gidin her taraf şantiye var nasıl oluyor bu. Biz Sözen dönemini de gördük burada. Yolsuzluğun olduğu dönemde hizmet mi vardı burada. Çöp dağları vardı. Sular yoktu.

30 senedir anayasa değişmeli deniliyor ama lafta kalıyor du….

30 senedir lafını ediyorlar bu anayasa mutlaka değişmeli Türkiye’ye yakışmıyor. Türkiye’ye dar geliyor buyurun değiştirelim. Herkes bir tarafa çekiyor. Bunu Ak Parti gündeme getirdi prim olursa Ak Partiye yazar. Bu kadar bencillik olur mu ? Kapalı kapılar ardında ya bu doğru iştir ama biz siyaset yapıyoruz. Biz buna karşıyız. İçeride doğruluğunu kabul ediyor ama meydanda kendi siyasetinin esiri oluyor.  Biz yaptıklarımızın arkasındayız kimse bize sünnetçi korkusu vermesin” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]