Sigaraya YENİ ZAM! Marlboro, İşte Winston, Parliament, Muratti, Kent Zamlı Fiyat Listesi

Yayın: 13:00 - 11.06.2024
Güncelleme: 13:00 - 11.06.2024

#image_title

Temmuz’da sigara fiyatlarına yeni zam geliyor: En ucuz sigara 66 TL olacak.

Temmuz ayında sigara fiyatlarına beklenen yeni zamlar, vatandaşın cebini daha da zorlayacak. Yeni Özel Tüketim Vergisi düzenlemeleriyle sigara fiyatlarında önemli bir artış öngörülüyor.

Türkiye’de sigara fiyatlarına yapılan zamlar, Temmuz ayında daha da artacak. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) güncellemeleriyle birlikte, en ucuz sigara paketinin 66 TL’den başlayacağı tahmin ediliyor.

SİGARA FİYATLARINDA BEKLENEN ARTIŞ VE NEDENLERİ

Yılın ilk yarısında sigara fiyatlarına gelen ardışık zamlar, tüketiciyi oldukça zorlamıştı. Şimdi ise Temmuz ayında uygulanacak ÖTV artışı, fiyatları daha da yükseltecek. Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE) yılın ikinci yarısında yüzde 20’nin üzerine çıkması bekleniyor, bu da sigara fiyatlarındaki artışı daha da belirginleştirecek.

SİGARA FİYATLARINA DEV ZAM GELECEK

Maktu Vergi Artışı: Şu anki maktu vergi 1.4249 TL/paket iken, beklenen zamla 1.7099 TL/paket seviyesine ulaşacak.

Ek Maktu Vergi: Mevcut 4,8 TL olan ek maktu verginin, yüzde 20 artışla 5,8 TL’ye çıkması öngörülüyor.

Perakende Satış Fiyatı: Bu vergi artışları sonucunda, en ucuz sigara paketinin perakende satış fiyatı 66 TL olarak belirlenecek.

Temmuz ayında beklenen vergi artışları, sigara fiyatlarını daha da yukarı çekecek. Yeni zamlarla birlikte, en ucuz sigara paketi 66 TL’den başlayacak ve bu durum tüketiciler üzerinde ekonomik bir yük oluşturacak.

kader gun
Exit mobile version