SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kayıp Malezya Uçağı Ses Kaydı Sayesinde Bulunabilir! 10 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kayıp Malezya uçağı ses kaydı sayesinde 10 yıl sonra bulunabilir. 2014 yılından beri aranan Malezya uçağının 6 Saniyelik bir su altı sinyali olduğu belirlendi.

2014 yılından bu yana Kayıp olan Malezya uçağı ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Cardif Üniversitesi araştırmacıları, Malezya uçağının tespit edilmesine yönelik 6 Saniyelik bir su altı sinyali olduğunu belirledi.

The Telegraph gazetesinde Pazartesi günü yayınlanan bir haberde, 10 yılı aşkın süredir Kayıp olan Malezya uçağına dair yeni gelişmelere aktarıldı. Malezya Hava Yolları’na ait olan ve 2014 yılında yaptığı sefer sırasında Kaybolan Malezya uçağını bir ses kaydı bulabilir. Yapılan araştırmalar sırasında uçağın nerede olduğunu çözmeye yardımcı olabilecek bir sinyal belirlendi.

10 YILDAN BU YANA KAYIP

8 Mart 2014 tarihinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan hareket eden ve içerisinde 12 kişilik mürettebat ve 227 yolcu bulunan Uçak inişe yarım saat kala ortadan kaybolmuştu.

O günden bu yana bulunamayan uçakla ilgili olarak Cardiff Üniversitesi araştırmacıları yeni bir veriye ulaştı. Kayıp Malezya uçağının bulunması için önemli bir gelişme olduğu belirtilen yeni veri Hint Okyanusu’ndaki su altı Mikrofonları aracılığı ile kaydedilmiş bazı sinyaller oldu.

UÇAK OKYANUSA DÜŞMÜŞ OLABİLİR

6 saniyelik ses kaydının uçağın düştüğü tahmin edilen saatlerde kaydedildiği belirtilirken enkaz noktasını tespit etmekte yardımcı olabileceği ifade edildi. Araştırmacılara göre saniyede 200 metre irtifa kaybeden 200 tonluk bir uçak okyanusa düşmesi durumunda küçük bir deprem etkisi yaratmış olabilir.

İngiliz bilim insanlarına göre uçağın düşmesi ile oluşan kinetik enerji binlerce kilometre uzaktaki su altı Mikrofonları tarafından kaydedilebilir.

Söz konusu sinyalin de bu sebeple gelmiş olabileceği tahmin ediliyor. Yapılacak araştırmalar sonucunda benzeri sinyal ölçümü kaydedilmesi durumunda uçağın enkazına ulaşılabileceğini belirten uzmanlar, araştırmalar sonucunda sinyallerin alakasız olması durumunda tahmini enkazın yeniden araştırılacağını söyledi.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Dünyadan
21 Haziran 2024
Timur Cihantimur İntihar Mı Etti? Bugünkü Duruşma Öncesi Şok İddia

Ehliyetsiz kullandığı aracı ile Kemerburgaz’da meydana yaptığı kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihan Timur’un intihar ettiği iddia edildi. İstanbul Kemerburgaz’da, annesine ait aracı ehliyetsiz kullanıp Aşırı hız yaptığı sırada karıştığı kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur (17) ABD’de tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Bugün yeniden hakim karşısına çıkacak olan Cihantimur’un cezaevinde […]

Dünyadan
21 Haziran 2024
Sinema Dünyasının Efsanevi İsmi Donald Sutherland Hayatını Kaybetti

Kanadalı aktör Donald Sutherland, “Açlık Oyunları” ve “Karanlığın Gölgesi” gibi başyapıtlarla tanınan, 200’den fazla filmde rol almış bir sinema efsanesi, 88 yaşında hayatını kaybetti. Usta aktör Donald Sutherland, 88 yaşında sessizce hayata gözlerini yumdu. Ölüm nedeni henüz açıklanmamış olan Sutherland, son zamanlarını uzun bir tedavi sürecinde geçirmişti. Bu üzücü haberi, oğlu ve kendisi de başarılı […]

Dünyadan
19 Haziran 2024
İran’da şiddetli deprem! Ölü ve yaralılar var

İran’ın Kaşmer kentinde 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti 120 yaralı var. İran’ın Razavi Horasan eyaletinde bulunan Kaşmer kentinde deprem meydana geldi Nokta depremin şiddeti 4.9 olarak açıklanırken ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. İran Ulusal Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre 4 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi yaralandı. Depremin […]

Dünyadan
19 Haziran 2024
Putin 24 Yıl Sonra İlk Kez Kuzey Kore’yi Ziyaret Ediyor

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin 24 yıllarının ardından ilk kez Kuzey Kore’ye resmi ziyarette bulunuyor. Rusya devlet başkanı Vladimir putin’in Kuzey Kore ziyareti dünyada geniş Yankı uyandırdı.Kuzey Kore haber ajansı KCNA’nın Aktardığı bilgilere göre, Rus Lider Putin ve heyetini taşıyan uçak Pyonyang havalimanına ulaştı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da Rusya devlet başkanını havalimanında karşıladı. […]