SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Asgari Ücret Rakamını Duyurdu! 17.30’da Kürsüye Çıktı, 25 Bin TL Dedi

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP genel başkanı Özgür Özel Gebze mitinginde talep ettikleri asgari ücrete açıkladı. Saat 17.30’da kürsüye çıkan Özgür Özel net konuştu. Hem asgari ücretli hem de emekli için yeni gelişmeler var.

CHP Gebze mitingi sonrası Asgari ücretli mi emekli için yeni gelişmeler var. Binlerce kişinin katıldığı mitingde, Özgür Özel asgari ücret taleplerini açıkladı. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen Emek mitingi kapsamında saat 17.30’da kürsüye çıkan Özgür Özel, hem asgari ücret zammı Hem de emekli zammı alana kadar vazgeçmeyeceklerini söyledi.

CHP’NİN GEBZE MİTİNGİ BAŞLADI

CHP’nin Gebze’de düzenlediği Emek mitingi binlerce kişinin katılımıyla başladı. Özellikle asgari ücrete zam olmayacağı yönünde açıklamalar sonrası vatandaşlar meydanlarda sorunlarını dile getirmeye çalışıyor. Özgür Özel’in de katıldığı CHP’nin Emek mitinginde Çocuk işçiler, 2000 TL burs nedeniyle çalışmak zorunda kalan öğrenciler, Kağıt toplayıcılar, asgari ücretler ve emekliler gibi toplumun tüm kesimleri gündeme taşındı.

Saat 17.30’da kürsüye çıkan Özgür Özel, kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Yoksulluğa alışmayı Kabul etmeyenler için bu mitingin düzenlendiğini belirten Özgür Özel, bu meydanda toplanan vatandaşların tek bir sorunu olduğunu onun da geçinememek olduğunu söyledi. Hak Aramaya devam edeceklerini belirten Özgür Özel, “Enflasyon eziyor, zam gelmiyor. Yazıklar olsun böyle düzene. Bu düzen büyük bir yoksulluk, büyük bir açlık getirmiştir.” Dedi.

EMEKLİ MAAŞLARININ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE YÜKSELTİLMESİ

Sokaklarda ve meydanlarda seslerini duyurmak için çalışmaya devam edeceklerini belirten Özgür Özel, refah payı almanın emekçinin Hakkı olduğunu söyledi. Emekli maaşının bir asgari ücret seviyesine çekileceği güne kadar durmayacaklarını ve susmayacaklarını belirten Özgür Özel, “Kademeyi de, stajı da konuşacağız… Hep beraber başaracağız. Herkesin derdini dile getirmeden buradan ayrılmayacağız. Türkiye işçi sınıfı hakkını size bırakmayacak. Çiftçilerin de yanındayız. Doyurmak için önce doymak gerek.” İfadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET TALEBİNİ AÇIKLADI

Özgür Özel bugünkü miting sırasında yaptığı konuşmada CHP’nin asgari ücret talebinde açıkladı. Asgari ücretin ocaktan bu yana yaklaşık 4.000 TL değer kaybettiğini belirten Özgür Özel, O günkü 17.000 TL’nin bugün 13.000 TL’ye düştüğünü ifade etti. En az enflasyon kadar bir asgari ücret talepleri olduğunu belirten CHP lideri, 25.000 TL’nin altında asgari ücreti kabul etmediklerini ifade etti.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
30 Haziran 2024
Vatan Partisi, “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!”

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığından açıklama: “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!” Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması kararı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Vatan Partisi’nin Türkiye ekonomisinin kurtuluşu için çözüm önerilerini kamuoyuna duyurdu.   Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Asgari Ücrete 2. Ara Zam İçin 3’lü Oran Çıktı! İşte Zam Tarihi

Asgari ücrete ara zam bekleyenlere son dakika yeni haber. Çalışma Bakanı “YOK” demişti ancak, yeni zam tarihi geldi. Asgari ücret zammında 3’lü oran belirlendi. Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak “Asgari ücrete ara zam yok” dedi. Fakat çalışanlar eyleme çıkmaya hazırlanıyor. Temmuz ayında […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR! Emekliye Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı Netleşti

Emekli zammı son dakika haberi… Hepsi sil baştan değişiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı belli oldu. 16 milyon emeklinin gündeminden düşmeyen Temmuz 2024 maaş zammı için artık kısa süre kaldı. Emekliler 3 gün sonra yeni zamlı maaşlarını öğrenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisi farklı oranda, memur ve memur emeklisi ise […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
4A 4B 4C Emeklisinin 3 Gün Sonra Yatacak Zamlı Emekli Maaşı Listesi Açıklandı

Emeklinin heyecanı dorukta. 3 gün sonra zamlı maaşlar hesaplara yatmaya başlıyor. Zamlı emekli maaşları erken açıklandı. İşte 4A 4B 4C emeklisinin yeni Zamlı maaş listesi… Milyonlarca emeklinin zam beklentisi devam ederken artık 3 gün kaldı nokta Türkiye İstatistik Kurumu 3 Temmuz tarihinde yeni enflasyon rakamlarını açıklayacak. Böylece emeklinin 6 aylık zam oranı netlik kazanacak. Zamlı […]