SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Türkiye’yi Sağlı Sollu Vuracak! Sıcaklık REKORU Geliyor, 2 Kıtadan Birden Yola Çıktı

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye için kritik günler başladı. Bayram sonrası sıcak hava dalgası Sağlı sollu vuracak. Bunaltıcı hava geliyor, nem oranları artacak. İstanbul’da bile hissedilen sıcaklık 39 dereceye çıkacak.

Haziran ayına yüksek sıcaklıklarla başlayan Türkiye’de Kurban Bayramı sırasında hava biraz da olsa serinlemişti. Poyraz nedeniyle sıcaklık düşüşü yaşanırken Rüzgar da hissedilen sıcaklığı azalttı. Ancak meteorolojiden ve meteoroloji uzmanlarından yeni sıcak hava uyarısı geldi. Üstelik iki kıtadan birden geliyor. Hem Afrika’dan hem de Arabistan’dan gelen sıcaklıklarla birlikte rekor kırılacak.

TÜRKİYE’Yİ SAĞLI SOLLU VURACAK

Hava Forum sayfasında edinilen bilgiye göre hava sıcaklıkları yurt genelinde Yarından itibaren yeniden artışa geçiyor. Afrika ve Basra üzerinden gelen sıcak hava dalgaları Türkiye’de buluşacak. Marmara ve Karadeniz’de her ne kadar Poyraz sıcaklıkları düşürse de yarından itibaren işler tersine dönecek. İstanbul’da sıcaklıkların 39 derece hissedilmesi bekleniyor.

Sıcaklık artışı ile birlikte nem de yükselecek. Bu nedenle ciddi bir bunaltıcı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar vatandaşları sıcak havanın yoğun hissedildiği saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

SICAKLIKLAR 40 DERECEYE ÇIKACAK

Hava Forum sayfasından yapılan açıklamaya göre Poyraz nedeniyle Marmara ve Karadeniz’de sıcaklıklar düştü. Ancak gündüz 37 40 derece arasında çıkan sıcaklıklar Poyraz etkisiyle azalsa da Gece saatlerinde nem oranı artacak. Bu hafta boyunca nem nedeniyle bunaltıcı hava şikayetleri artacak. İstanbul’da gerçek sıcaklıklar 31 34 derece arasında olacak ancak nemle beraber hissedilen sıcaklık 39 dereceyi bulacak. Uzun süredir ya aşağı Hasret Kalan Mega kentte 7-8 gün daha yağış görülmeyecek.

BUNALTICI HAVA ETKİLİ OLACAK

Akdeniz Ege Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi’nde de durum farklı değil. Bu bölgelerde hava sıcaklığı 35-43 derece arasına yükselecek. Cizre ve Eskişehir gibi illerde sıcaklıkların 46 47 dereceyi göreceğini belirten hava forum, Yarından itibaren bu bölgelerde temmuz ağustos sıcaklıklarının üstünde bir sıcaklık olacağını söyledi.

UZMANLARDAN UYARI GELDİ

Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde etkili olan Poyraz sıcaklığı düşürüyor ancak nem oranı da bu nedenle artıyor. O sebeple İstanbul’da hissedilen sıcaklık 39 dereceye kadar yükseliyor. Uzmanlar uzun süre Yağmur Beklenmeyen Mega Kent için vatandaşlara uyarı yaptı. Özellikle Güneş ışıklarının dik olarak geldiği 11-16 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması ve bol bol su içilmesi tavsiye edildi.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler