SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekliyi Mest Eden Jest 23.00’te Açıklandı! Ek Ödeme 20.000 TL’ye Yükseldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekli maaşı alanları mest eden haber geldi. Gece 23.00’te açıklanan kararla, emekliye ek ikramiye miktarı 20.000 TL’ye yükseldi.

16 milyon emekli Temmuz ayında zamlı maaş almaya başlayacak. Milyonların heyecanla beklediği zaman oranlarına ilişkin tahminler var. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için tahmini zam oranı refah payı hariç yüzde 25-26 bandında olacak. Memur emeklisi için ise yüzde 20-21 aralığında bir zam oranı bekleniyor. Maaş zamları ile birlikte promosyonları da artış öngörülüyor. Hatta birçok kişi bir üst dilimden Maaş almaya başlayacağı için promosyonlarda da üst dilime yükselmiş olacak. Fakat bankalarında güncelleme hazırlığı var.

Bankalar Temmuz ayında yapılacak maaş zammının ardından emekli müşteri sayısını artırmak amacıyla promosyon güncellemesine gidecek. Yeni promosyonlara ilişkin de ipuçları gelmeye başladı. Temmuz ayında yapılacak emekli zammı sonrası özel bankalar promosyon miktarlarını 20.000 TL’ye kadar çıkarmayı planlıyor. Kamu bankalarında ise promosyon ücretleri 15.000 TL’yi bulacak. Yine dul ve yetim aylığı alanlar içinde en az 7500 TL’lik promosyon öngörülüyor. Peki güncel durumda emekli promosyonları ne kadar? En yüksek promosyon veren bankalar hangileri?

EMEKLİ PROMOSYON ÜCRETLERİ GÜNCELLENECEK

Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklisi ile memur ve memur emeklisinin maaşları artacak. Maaş zammı için ipuçları gelmeye başladı. Yapılacak zam oranları SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için yüzde 25-26 aralığında tahmin edilirken memur ve memur emeklisine ise yüzde 20-21 aralığında zam bekleniyor. Ancak bu rakamlar refah Payı hariç olarak hesaplandı.

Emekli maaşlarının artması ile birlikte birçok emekli promosyonda da üst limite yükselmiş olacak. Ancak bankalarda bir güncelleme hazırlığına girdi. Emekli müşteri sayısını arttırmak isteyen bankalar, Temmuz ayından itibaren promosyon miktarlarını 20.000 TL’ye kadar yükseltmeyi planlıyor. 1 Temmuz’dan itibaren bankaların güncel promosyon rakamlarını duyuracağı tahmin ediliyor.

EN YÜKSEK PROMOSYON VEREN BANKALAR

Haziran ayında da birçok banka cazip promosyon fırsatları ile dikkat çekiyor. Özellikle 4 bankada oldukça yüksek promosyon imkanı var. Emekliye en yüksek promosyon veren bankalar listesi şu şekilde:

ING Bank: Emekli maaşı 10.000 TL ve üstü olan tüm emeklilere ek koşulsuz 15.000 TL’ye Varan promosyon fırsatı. Aynı zamanda emekli maaşını taşıyarak 3 adet otomatik ödeme talimatı verenlere 3000 TL de ek promosyonla birlikte toplam 18.000 TL ödeme.

Albaraka Türk: Bankanın emeklilere ek koşulsuz verdiği promosyon miktarı 16.000 TL olarak açıklandı. Aynı zamanda emekliler bu bankaya geçmeleri durumunda 15.000 TL’ye Varan faizsiz kredi desteğinden de yararlanabiliyor.

Yapı Kredi: 10.000 TL ve üstü maaş alan emekliye Yapı Kredi Bankası’nın ödediği promosyon miktarı ek koşulsuz 15.000 TL. Ayrıca otomatik ödeme talimatı verenler 3000 TL de ek ödeme alabiliyor.

Akbank: Emekliye ek koşulsuz verilen promosyon 15.000 TL’ye yükseltildi. Emekliler kredi kartı kullanmaları durumunda hediye olarak 2500 TL de chip para kazanıyor.

30 HAZİRAN SON BAŞVURU TARİHİ

Haziran ayında avantajlı promosyon fırsatlarını değerlendirmek isteyen emekliler için 30 Haziran son başvuru tarihi. Emekli maaşını bu tarihe kadardır taşıyanlar yukarıdaki promosyon fırsatlarından yararlanabilecek. Emekliler, maaş taşıma başvurularını seçtikleri bankanın şubelerinden, mobil bankacılık hizmetlerinden ya da internet bankacılığı üzerinden yapabilir.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
28 Haziran 2024
Prim İndirimi Müjdesi! 1998 – 2018 SGK Girişliler İçin 1820, 3630, 4440 Gün İndirimi

Prim eksiği olanlara son dakika haberi geldi. 1998 – 2018 SGK girişi olanlara resmen piyango vurdu. Prim indirimi ile erken emeklilik kapısı açıldı. Emeklilik kriterlerinden biri de prim gün sayısının tamamlanmış olması. Ancak eksik primi olan birçok vatandaş var ve bu eksiği nasıl tamamlayacaklarını merak ediyor. Erken emeklilik hakkı bekle yani, EYT’yi kaçıran milyonlarca kişi […]

Ekonomi
28 Haziran 2024
En Ucuz Sigara 85 TL oluyor! Marlboro, Parliament, Kent, Muratti Zamlı Sigara Fiyat Listesi Belli Oldu

Sigara tiryakileri dikkat! ÖTV zammı ile en ucuz sigara 85 TL olacak. Marlboro, Parliament, Kent, Muratti Zamlı sigara fiyat listesi açıklandı. Sigaraya yeni zam geliyor. Temmuz ayında ÖTV oranının artması ile birlikte sigara fiyatlarına da zam gelecek. Ocak ayından bu yana peş peşe gelen zamlar nedeniyle artık sigarayı bırakmayı düşünen tiryakiler bu defa düşünmeden bırakacak. […]

Ekonomi
28 Haziran 2024
Emekli Maaşlarına 2 Yeni Zam Formülü! Tarihi Kararı 17.30’da Açıkladı

Zam bekleyen SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için sürpriz haber. Emekli maaşlarına iki yeni zam formülü ortaya çıktı. Peki emekliler Temmuzda ne kadar zam alacak? SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin Temmuz 2024 zammı için artık son düzlüğe girildi. Emekliler bir yandan Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon oranlarını Beklerken bir yandan da en düşük emekli maaşı ve […]

Ekonomi
28 Haziran 2024
65 Yaş Maaşı Zammı Temmuz 2024! Yeni Maaşlar Açıklandı

65 yaş maaşı artıyor. Temmuz 2024 zam oranları belli oldu. İşte yeni zamlı yaşlılık aylığı… Türkiye’de 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ödenen yaşlılık aylıkları, son altı aylık enflasyon verilerinin ardından artacak. Temmuz ayı itibarıyla, bu aylıkların miktarı yüzde 20 oranında zamlanarak 4205,80 TL’ye yükselecek. SGK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’dan gelir almayan 65 yaş ve üzeri […]