TBMM’nin Tatil Tarihi Ertelendi

Yayın: 09:05 - 26.06.2024
Güncelleme: 09:05 - 26.06.2024

#image_title

Son dakika haberi… TBMM’nin 1 Temmuz’da başlaması gereken tatil tarihi ertelendi. Peki TBMM ne zaman tatile girecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, anayasaya göre 1 Temmuz’da tatile giriyordu. Ancak AK Parti tarafından sunulan ve mecliste de kabul edilen teklif doğrultusunda TBMM’nin tatil tarihi ertelendi. Alınan bilgiye göre gündemdeki kanun tekliflerinin görüşmeleri tamamlanana kadar TBMM tatile girmeyecek ve çalışmalar aralıksız devam edecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda bugün de oylamalar devam ediyor. Orman yangınları, Çınar ve Mazıdağı’ndaki yangın felaketi ile ilgili Meclise sunulan Grup önerileri reddedildi. Diğer yandan TBMM’nin tatil tarihi de ertelendi. AK Parti tarafından meclisin çalışma takvimine ilişkin verilen Grup önerisi yapılan oylama sonucunda kabul edilirken TBMM’nin 1 Temmuz’da tatile girmeyeceği açıklandı.

TBMM NE ZAMAN TATİLE ÇIKACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu yılbaşından bu yana hem yerel seçimler hem de Kurban Bayramı tatili nedeniyle uzun bir ara vermişti. O sebeple gündemde bulunan birçok kanun teklifinin görüşmeleri tamamlanamadı. AK Parti grubu bu nedenle yeni bir grup önerisi vardı. AK Parti’nin önerisine göre TBMM 1 temmuzda tatile girmeyecek, gündemdeki maddeler görüşülene kadar çalışmalar aralıksız sürecek. AK Parti tarafından sunulan bu teklif kabul edildi. Yani TBMM’deki kanun teklifleri görüşülene kadar çalışmaya devam edecek.

kader gun
Exit mobile version