UYARI GELDİ! Tüm Türkiye 5 Temmuz’a Hazır Olsun: Saat Verildi

Yayın: 10:17 - 28.06.2024
Güncelleme: 10:17 - 28.06.2024

#image_title

Son dakika uyarısı geldi. Tüm Türkiye 5 Temmuz tarihini hazırlıklı olsun. Resmen saat verildi. İşte son dakika haberinin detayları…

Son dakika haberi tüm Türkiye için geldi. 5 Temmuz tarihinde herkesin hazırlıklı olması istendi. Çünkü o tarihte balkonlar üzerinden gelen yeni havada dalgası 81 ilde etkili olacak. Günlerdir yanıp kavrulan Türkiye yeni soğuk hava dalgası ile birlikte bir miktar rahatlama fırsatı bulacak.

Türkiye’de Haziran ayının başından bu yana yüksek sıcak havalar etkili olmaya devam ediyor. Birçok evde termometreler 40 dereceye kadar sıcaklık ölçerken vatandaşlar da bunaltıcı sıcaklıklarla baş etmeye çalışıyor. Neyse ki sıcaktan bunalanları sevindirecek son dakika haberi geldi. Tüm Türkiye biraz da olsa rahatlayacak. Çünkü Balkanlar imdadımıza yetişiyor.

5 TEMMUZ’DA GELİYOR, HAZIR OLUN

Sosyal medya üzerinden yayın yapan meteoroloji Bey isimli meteorolojik kaynak, 5 Temmuz’da Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava dalgası ile ilgili bilgi verdi. Bunaltıcı sıcaklarla mücadele etmeye çalışan vatandaşı sevindirecek olan paylaşım şu şekilde:

“ECMWF 00z güncellemesi 5-6 Temmuz tarihlerinde Balkanlar üzerinden TROF desteğiyle kuzeybatı bölgelerimize serin ve yağışlı hava öngörmüş öncesinde Afrika atağı var. Veriler değişime açık ancak olasılıklar artıyor.”

kader gun
Exit mobile version