Yağış, Rüzgar, Dolu Geliyor! 11 İl İçin MGM’den Kritik Uyarı Yapıldı

Yayın: 08:30 - 30.06.2024
Güncelleme: 08:30 - 30.06.2024

#image_title

Türkiye’de bir yandan sıcak hava bir yandan yağış etkili oluyor. MGM’den tam 11 il için kuvvetli sağanak yağış, fırtına ve dolu uyarısı yapıldı. İşte meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri…

Türkiye’de 1 Haziran’dan bu yana sıcak havalar etkisini göstermeye devam ediyor. Ancak bir yandan da serinleten haberler geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Tam 11 ilde kuvvetli sağanak, dolu ve fırtına etkisini gösterecek. Hayatı olumsuz etkileyebilecek düzeyde yaşanacak olan yağışlar nedeniyle meteorolojiden kritik uyarı geldi.

METEOROLOJİ YENİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yeni hava durumu tahminlerine göre yurdun Kuzey iç ve Doğu kesimlerinde hava parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Burdur, Sivas, Isparta, Sinop, Tokat revan çevreleri ile Antalya’nın iç kesimleri ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde hava yağışlı olacak. Bu illerde beklenen yağışlar gök gürültülü ve sağanak şeklinde görülecek. Erzurum Kars ve Bayburt çevrelerinde ise yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ancak yağış beklenen bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerine düşebilir. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıkları yine mevsim normallerinin üstünde seyredecek.

O BÖLGELER İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle bugün öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli Rüzgar uyarısı yaptı. Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz’in hiç kesimleri ve İç Anadolu’nun Güney ve doğusunda ise Rüzgar çok kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde görülecek.

kader gun
Exit mobile version