SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Kademeli Emeklilik ve 2. EYT Paketi Piyangosu Çıktı! 1999 2000 2008 Öncesi Sonrası SGK’lılara ERKEN EMEKLİLİK Geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

EYT’yi kaçıranlara kademeli emeklilik ve 2. EYT paketi ile Erken emeklilik geliyor. SGK girişi 1999-2008 öncesi sonrası olanlara TBMM’den onay çıktı.

EYT’de kapsam dışı kalan milyonlarca vatandaşın yeni erken emeklilik düzenlemesi beklentileri devam ediyor. Özellikle TBMM’ye sunulan torba yasa maddeleri içinde erken emeklilik var mı yok mu sorusuna yanıt aranıyor. Güzel haber geldi, SGK girişi 1999-2008 öncesi sonrası olanlara çifte emeklilik fırsatı geliyor. EYT’yi Kıl payı kaçıran Milyonlarca kişi hem kademeli emeklilik sistemi hem de ikinci EYT paketi ile Erken emeklilik fırsatı gelecek. Peki kademeli emeklilik çıktı mı, Ne zaman çıkacak? 2. EYT meclisten geçti mi?

Erken emeklilik, Türkiye’de SSK ve bağ-kurlu olarak çalışan herkesin en büyük hayali olmaya devam ediyor. Erken emeklilik ile ilgili yeni düzenlemeler de gündemde. EYT düzenlemesini kaçıran vatandaşlar meclisten çıkacak yeni kararları dört gözle bekliyor. Milyonlarca kişi TBMM’de bekleyen kademeli emeklilik düzenlemesi ve 2. EYT paketiyle emeklilik hakkını yakalayacak. Peki kademeli emeklilik ne zaman çıkacak. Mini EYT ne zaman Meclisten geçecek?

4500 GÜNLE KADEMELİ EMEKLİLİK MÜJDESİ

Torba yasa maddeleri içinde TBMM’ye sunulan kademeli emeklilik düzenlemesi 10 yıl sigortalılık ve 4500 gün prim ile erken emeklilik fırsatı sunuyor. 4500 günle emekli olabilecek gruplar 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında sigorta girişi olanlar oldu.

Erkeklerin 12.5 yıl sigortalık süresi ile emekli olabilmesi için 60 yaşını doldurmuş olmak ve 25 yıldan bu yana sigortalı olmak gerekiyor.

Kadınlarda ise kademeli emeklilikte yaş şartı 58’e düşüyor. Ancak diğer şartlar aynı şekilde geçerli oluyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Kademeli emeklilik düzenlemesi milyonlarca çalışan tarafından büyük bir heyecanla Takip ediliyor. Kademeli emeklilik torba yasa maddeleri arasında bulunuyor mu, ne zaman çıkacak sorularına yanıt aranıyor. Düzenlemenin şu anda TBMM’de olduğu biliniyor. En kısa sürede de mecliste oylanması ve yasalaşması bekleniyor.

MİNİ EYT YASASI DA GELİYOR

TBMM’de yine Erken emeklilik için milyonlarca kişiye fırsat sunacak olan bir düzenleme daha yer alıyor. Mini EYT adı da verilen bu düzenleme ile birlikte bağ-kurlular için prim indirimi uygulanacak. Bağ-kurlular, SSK’lılarla prim eşitlemesi sonrasında artık 7200 günü doldurmaları durumunda emeklilik dilekçesi verebilecek. 1800 günlük prim indirimi ile birlikte bağ-kurlulara 5 yıl erken emeklilik imkanı tanınacak.

Mini EYT düzenlemesi ya da diğer bilinen adı ile 2. EYT düzenlemesi ev hanımlarına da ilgilendiriyor. Düzenleme kapsamında ev hanımları için isteğe bağlı sigorta primi desteği yapılacak. Ev hanımları isteğe bağlı sigorta yapmaları durumunda devlet primlerin üçte birini karşılayacak. Ayrıca ev hanımlarının çocuk sayısı ve evlilik süresi de erken emeklilikleri için önemli olacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
KARTAL BELEDİYESİ VE İBB AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK OLUYOR

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kartal Amatör Spor Kulüpleri (KASK) iş birliği ile düzenlenen kahvaltıda Kartal’da bulunan amatör spor Kulüpleri ile bir araya geldi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve İBB Gençlik ve Spor İşleri Müdürü İlker Öztürk’ün katılım sağladığı toplantıda, amatörler kulüplerin sorunları konuşularak çözümler üretilmesi […]

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
KARTAL BELEDİYESİ VE İETT’DEN ULAŞIM SORUNLARINA ORTAK ÇÖZÜM

Kartal Belediyesi ve İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) tarafından, ilçedeki ulaşım sorunlarının ve çözüm yollarının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kartal Belediye Başkan Vekili Olcay Özgön, Kartal’ın kronik ulaşım sorunlarının çözümü için büyük bir gayret ve özveriyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Kartal Belediye Başkan Vekili Olcay […]

Genel
05 Temmuz 2024
SON DAKİKA! Sigaraya 6 TL indirim geldi! Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları düştü

Son dakika haberi… Sigaraya zam değil indirim geldi. JTI grubu indirimi duyurdu. Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları düştü. Sigaraya zam haberleri devam ederken bu defa indirim müjdesi geldi. JTI grubu dün yaptığı zammın ardından sigaraya indirim sürprizini açıkladı. Sigara fiyatlarına 6 TL indirim geldi. İşte indirimli Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları… Sigara fiyatlarına […]

Genel
05 Temmuz 2024
2 Bin Euro Vatana Destek Vergisi Gelecek Mi? Son Dakika Açıklandı

Yurt dışında yaşayan Türklerden 2000 Euro vatana destek vergisi alınacağı iddiası sosyal medyada Gündem olmuştu. O iddiaya ilişkin Resmi açıklama yapıldı. Türkiye’de sık sık konuşulan yeni Vergi paketi ile ilgili bir iddia daha gündemdeydi. İddiaya göre yurt dışında yaşayan Türklerden 2000 Euro vatana destek vergisi alınacaktı. Bu iddia sosyal medyanın gündemine otururken Resmi açıklama geldi. […]