Milyonlarca liralık kaçak şal ve sigaraya polis el koydu

Yayın: 09:12 - 28.09.2010
Güncelleme: 09:12 - 28.09.2010

İSTANBUL(CİHAN)- Ekonominin zarara uğratılmasında en önemli unsurlardan biri olan kaçakçılığın önlenmesi kapsamında İstanbul polisi, yurt dışından getirilerek iç piyasaya sürülmeye çalışıldığı belirlenen bol miktarda kaçak sigara ve şal ele geçirdi. Ele geçirilen eşya ve sigaraların piyasa değerinin yaklaşık 7 milyon TL olduğu belirtildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yaklaşık 2 aydır takibe aldığı kaçakçılık olayı, çok sayıda ilçedeki 23 ayrı adrese yapılan operasyon ile sonuçlandırıldı. Çalışmada 586 bin 860 adet kaçak yabancı menşeili sigara ile 16 bin 220 kilogram ağırlığında kaçak şal ele geçirildi.

Polisin iki ay boyunca takip ettiği kaçakçılık zanlılarına Maltepe, Kartal, Merter gibi bölgelerde yapılan operasyonlarda ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin 2 Milyon TL, şalların değerinin ise yaklaşık 5 milyon TL olduğu belirtildi. Görevlilerin verdiği bilgilere göre piyasaya sürülmesi durumunda sadece şallardan devletin yaklaşık 1 Milyon TL’lik vergi zararı olacağı belirtildi.

Kaçak eşyaların taşınmasında kullanılan 1 TIR ve 5 araca da el konulduğu ifade edildi. Gözaltına alının 40 şüpheli soruşturmanın tamamlanmasından ardından adliyeye sevk edildi.

Exit mobile version