Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu’na muhteşem karşılama

Yayın: 07:16 - 06.10.2010
Güncelleme: 07:16 - 06.10.2010

İSTANBUL(CİHAN)- Dünya Supersport Şampiyonası’nda 2010 sezonunu genel klasmanda zirvede tamamlayarak dünya şampiyonu olan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı.

Ailesi, yakınları ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar tarafından çiçeklerle karşılanan Milli Sporcu, daha sonra basın toplantısı odasında gazetecilerle duygularını paylaştı.

2010 sezonun kendisi için kolay geçmediğini ifade eden şampiyon sporcu,” Sezona sakat başladım. Sezon ortasına kadar uygun olmayan motosikletle yarıştım. 9. yarışta rakiplerimden biri sakatlandı. Son yarışta ihtiyacım olanı biliyordum ve şampiyon olmasını bildim. Dünya Şampiyonu olacağımı tahmin ediyordum. 13 yarışın hepsinde podyumda olacağımı tahmin etmemiştim. Böylesine zorlu maratonun ardından şampiyonluğa ulaşmak umut verici” diye konuştu.

Medyada hakkında çıkan haberler konusunda da konuşan Kenan Sofuoğlu, ödül peşinde koşmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Benim hakkında haberler ve söylentiler var. Bundan üzüntü duyuyorum. Hayatım boyunca asla ödül peşinde koşmadım. Spor Toto’dan bana verilen trilyonlarca parayı almayan benim. Böyle bir insan ödül peşinde koşar mı. Benim bir sıkıntım yok. Hayalim olan kavukla dünya şampiyonluğu turu atmaktı bunu yaptım”

Kenan Sofuoğlu, kendisine destek veren yöneticilerin hepsine ise teşekkür etti.

Basın toplantısının bitiminde Kenan Sofuoğlu, omuzlarda taşınarak dışarıya kadar çıkarıldı. Dışarda toplanan kalabalık tezahürat yapıp, meşaleler yakarak Kenan Sofuoğlu’na sevgi gösterisinde bulundu. Memleketi Sakaryaspor’un formasını giyerek bir aracın üzerine çıkan Kenan Sofuoğlu, kendisine karşılamaya gelenlere teşekkür etti.

Exit mobile version