SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

32. Kıtalararası Avrasya Maratonu 17 Ekim’de gerçekleştirilecek

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL(CİHAN)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla bu yıl 32.’si düzenlenecek Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, 17 Ekim Pazar günü yapılacak. Maratona yaklaşık 8 bin sporcunun katılması bekleniyor.

Organizasyonun tanıtım toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, İBB Meclis 2. Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin’in katılımıyla, Büyükşehir Belediye binasında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı konuşmada, İstanbulluların 17 Ekim Pazar günü maratonu yaşayacaklarını kaydederek, “Kıtaların buluştuğu bir kentte yaşıyoruz. Bu şehrin güzelliklerinden bir tanesi de dolu dolu yaşanması. 32 yıl önce düşünülmüş çok önemli organizasyonun bu yıl 32.’sini beraberce gerçekleştireceğiz.” dedi.

İki kıtanın birleştiği bir mekanda yapılan organizasyon şansının başka yerde olmadığını dile getiren Başkan Kadir Topbaş, katılımın artması için ödül miktarını hatırlatarak, “Dünyaca ünlü atletler katılacak. Değişik kategorilerde koşular olacak. Bu yıl ayrıca özellikle evrensel boyuttaki organizasyonun sponsorları var. Gelecek yıllarda farklı ölçekte katılım sayesinde daha güçlü sponsorlar devreye gireceklerdir.” şeklinde konuştu.

Halkı organizasyona katılmaya davet eden Başkan Topbaş, “Bu güzelliği beraber yaşayalım. Asya’dan Avrupa’ya yürüyerek de olarak geçmek herkese nasip olmaz.” ifadelerini kullandı.

Bir muhabirin, organizasyonun gelir getirdiğine yönelik bir sorusuna Başkan Topbaş, “Bu organizasyonda belediye gelir sağlamıyor. Aksine biz organizasyona destek veriyoruz. Belediye Meclis Kurulu kararıyla 1 milyon dolarlık ödül başarı kazananlara takdim ediliyor.” yanıtını verdi.

Öte yandan Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda Kadir Topbaş, İstanbul’un plakası olan 34 sırt numarasıyla organizasyona katılırken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yılı olan 1923 nolu sırt numarası da Göksel Gümüşdağ’a verildi.

Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar da maratonun adının çok güzel olduğunu belirterek, “İki kıtanın birleştiği yerde maraton yapılıyor istanbul’u temsil ediyor. Böyle önemli bir bölgede ismiyle de mesaj veren bir maraton.” diye konuştu.

Kıtalararası Avrasya Maratonu’nun İstanbul’un bir markası olduğunu da kaydeden Taşpınar, “Önemini biraz daha arttırmalı. Dünyaya daha fazla tanıtmalıyız.” şeklinde konuştu.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise 32 yıl önce mütevazi bir şekilde başlayan maratonun Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Türk halkının gururu olarak çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Organizasyonun uluslar arası arenada da gurur kaynağı olduğunu dile getiren Terzi, “2012 Dünya Salon Şampiyonası’nı istanbul’da organize edeceğiz. Bu organizasyonlar olimpiyatlara aday olan Türkiye için refaranstır.” ifadelerini kullandı.

ÖDÜL 1 MİLYON BİN DOLAR

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu’nda geçen sene olduğu gibi bu yıl da toplam 1 milyon bin dolar ödül dağıtılacak.

Bayan ve erkek kategorilerinde birinci olan atletler 50 bin dolar alırken, yeni düzenlemeyle Türk sporculara özel teşvikler uygulanarak şampiyon olmaları halinde alacağı ödül, 100 bin dolar olacak.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sporcular, ayakkabılarına takılacak çiple yarışacak.

42 kilometre 195 metrelik maraton saat 09.00’da Boğaziçi köprüsü gişelerinin 800 metre gerisinden başlarken, Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek. 8 kilometrelik halk koşusu ise 09.30’da Acıbadem Köprüsü’nün altında başlayacak ve Dolmabahçe’de sona erecek.

Bu arada 07.30 ile 14.00 saatleri arasında maratona katılan atletlerin geçeceği güzergahlar trafiğe kapalı olacak. Öte yandan organizasyonda 4 bin kişilik bir ekip görev yapacak.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]