Halkın Tepkisi, Baz İstasyonunu Mühürletti!..

Yayın: 14:44 - 30.07.2009
Güncelleme: 14:44 - 30.07.2009

Baz İstasyonuna Karşı Halk Tepkisi olumlu sonuç verdi.

Kartal Yunus Mahallesi Bağlar Sokakta kurulmak istenen baz istasyonuna mahalle halkı erken tepki gösterince baz istasyonu kurulum aşamasındayken, ilgili makamlar tarafından mühürlendiği belirtildi.

Mahalle halkı oturdukları sokakta beş katlı bir binanın bahçe içinde ve binaya bitişik yapılmak istenen baz istasyonunu insan sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle hem şikayette bulundular, hem de protesto ettiler. Baz istasyonu inşaat halindeyken Belediye tarafından kaçak inşaat gerekçesiyle mühürlendiği belirtildi.

Halk Sağlığıyla Oynanmasın!..

Geniş bir halk topluluğu ( Yunus – Yalı – Topselvi mahallesi )üç mahallenin muhtarlarının da katıldığı halka açık toplantıyla protesto ettiler.  Protestoya katılan mahalle sakinleri, “ Bu ölüm saçan baz istasyonlarını mahallemiz de istemiyoruz. Cumhuriyet Savcılığına ve belediyeye müracaat ettik, şimdi mühürlendi. Yapılmasına mahalleli olarak izin vermeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız. Günümüz de Epilepsi, Alzheimer, Parkinson, kan kanseri gibi hastalıklara yol açan bu baz istasyonlarına izin vermeyeceğiz.

Yetkililer bu duruma mutlaka çözüm bulmalılar, aksi halde halk sağlığını hiçe sayan bu girişimler geleceğimizi tehdit etmektedir.

Kartal Haber Merkezi

Exit mobile version