İski’den “Taşkın” Açıklaması..!

Yayın: 10:57 - 20.10.2010
Güncelleme: 10:57 - 20.10.2010

İSKİ, yağışlı havalarda İstanbul’un muhtelif bölgelerinde atık su hatlarında yaşanan taşkınlar, görevlilerce yapılan müdahaleler ve alınması gereken önlemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, yağışlı havalarda İstanbul’un muhtelif bölgelerinde atıksu hatlarında taşkınlar meydana geldiği hatırlatılarak, taşkın neticesinde mağdur olan İstanbulluların İSKİ’den yardım istedikleri belirtildi. Bazı basın yayın kuruluşlarında taşkınlarla ilgili haber yapılırken İSKİ’yi suçlayan ifadelerin yer aldığının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kurumumuz yağışlarla gelen taşkınlara ihbar ve aciliyet durumları dikkate alınarak en kısa zamanda müdahale etmekte, yaşanan sorunları gidermekte, İstanbulluların mağduriyetini önlemektedir. Kurumumuzun kanunla belirlenmiş görevleri içme suyu temin etmek, içme suyu kaynaklarını korumak ve atık suları çevreye zarar vermeden uzaklaştırmaktır. Atık su altyapısı inşa edilirken; bölgenin nüfusu, kullanılan su miktarı gibi parametreler göz önünde bulundurulur. Bu çerçevede bölgeye yapılacak olan atık su

hatlarının çapları tespit edilir. Yağışın olmadığı dönemlerde herhangi bir bölgede atık su ile ilgili bir sorunun yaşanmaması, o bölgenin atık su altyapısının yeterli olduğu anlamına gelmektedir. Konutlar tarafından atık su hatlarına bağlanan yağmursuyu, çatı ve balkon suyu giderleri yağışlı havalarda kanal taşkınlarına sebebiyet vermekte, bilhassa alt kotlarda oturan vatandaşların mağduriyetine neden olmaktadır.”

Taşkınların yaşanmaması için yağmursuyu, çatı ve balkon sularının atık su hatlarına olan bağlantısının mutlaka iptal edilmesi ve yerel yönetimlerce gerekli yağmursuyu altyapılarının tamamlanması gerektiği bildirildi.

İSTANBUL (İHA)

Exit mobile version