Güzel gözler, canlı bakışlar… Kim istemez gözleriyle ilk bakışta karşısındakini etkilemeyi? Oysa yoğun iş temposu ve yorucu kent yaşamı yüzünden göz kapağı sarkması, kaz ayağı çizgileri, göz altı torbaları, göz kenarlarında oluşan kırışıklıklar çoğumuzun korkulu rüyası haline geldi…
Göz estetiğiyle, yüzünüzü eski canlılığına kavuşturmak hiç de zor değil. Ancak yapılacak estetiğin görme kalitesini etkileyip kalıcı hasar bırakmaması için, konusunda eğitim almış cerrahlara başvurulması büyük önem taşıyor.
Yüz estetiğinin en dikkat çekici, aynı zamanda yaşı ele veren kısmı olan göz kapakları, estetik cerrahi sayesinde kişinin genç bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Kısa süren operasyonlar sayesinde, yılların etkisi yok oluyor. Alt ve üst göz kapağı düşüklüğü, doğumsal, tiroid ya da yüz felcine bağlı göz kapağı bozuklukları, göz estetiği cerrahisiyle sorun olmaktan çıkıyor. Göz torbalarının alınmasından, protez göze, göz içi tümör ameliyatlarından, botoxa kadar her türlü kalıcı tedavinin uygulandığı göz estetiği ameliyatlarında, genel göz sağlığının korunmasına hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Göz çevresinde yapılacak uygulamaların, görme kalitesini etkileyip kalıcı hasar bırakmaması için göz estetiğini, konusunda eğitim almış cerrahların yapması büyük önem taşıyor.
RiSKLERİ ORTADAN KALDIRIN
Son yıllarda estetik uygulamalarda yaşanan gelişmelere değinen Dünya Göz Hastanesi Oküloplasti Uzmanı Op.Dr Akın Banaz, göz estetiği ameliyatlarının önemini ve taşıdığı riskleri şöyle anlatıyor: “Göz kapağı vücuttaki diğer dokulardan çok farklı bir bölge. Göz kapağını açan ve kapayan kas, yağ dokuları, gözyaşı bezi, cilt ve destek dokularından oluşur. Cerrahi girişimlerin tümünde sağlam dokuların zarar görmemesi ve sadece gerekli yere müdahalenin yapılması çok önemli. Bu sebeplerle; göz çevresi estetiğini, göz kapağı anatomisini ve estetik cerrahi ilkelerini bilen göz doktorları rahatlıkla yapabilir. Cerrah tarafından yapılan operasyonlar gözlerde yaşlanmaya bağlı görüntüleri yok ediyor. Estetik operasyonların süresi ve hastanın iyileşme evresi ameliyatın türüne göre değişiyor.”
GÖZ ESTETiĞİNE UYGUN AMELiYATHANE ÖNEMLi
Göz estetiği ameliyatlarında kişilerin, hekimin deneyiminin yanı sıra teknolojik ve hijyenik altyapısına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Banaz, “Komplikasyon riskinin az olması ve hızlı bir iyileşme süreci için ameliyatın göz estetiğine özel tasarlanmış ameliyathanelerde gerçekleşmesi de çok önemli.” şeklinde konuştu.
GÖZ ESTETİĞİ İLE İLGİLİ 9 UYGULAMA
– Göz Çevresi BOTOX:Kazyağı bölgesi, burun kökü, alın çizgleri kırışıklık tedavisi, kaş kaldırma ve şekillendirme
-Göz Kapağı Estetiği (blefaroplasti): Gözaltı torbaları ve üst göz kapağındaki estetik sorunlar tedavi edilebilir. Ameliyatlarda Karbondioksit Lazer cihazı kullanılır. Böylece kesi olmaz kanama çok az olur, iz kalmaz ve iyileşme süresi kısalır.
-Kapak Düşüklüğü (ptozis) ameliyatları: Kapak düşüklükleri doğuştan olabilir ya da ileri yaşlarda oluşabilir. Görmeyi etkilediği için düzeltilmesi gerekir. Göz kapağını kaldıran kas tamir edilir ya da kapak askı yöntemi ile kaldırılır.
-Göz kapağı şekil bozukluklarının tedavisi: Doğuştan ya da yaşa bağlı olarak göz kapaklarında gelişen içe ya da dışa dönme, kirpik bozuklukları, göz kapağı tümörleri gibi hastalıkların tedavileri yapılır.
-Tiroide bağlı kapak bozukluklarının tedavisi: Tiroid hastalığına bağlı olarak göz kapaklarında açılma, gözün ileri doğru itilmesi ya da şaşılık gibi göz bozuklukları oluşabilir. Bu durumlarda cerrahi ya da ilaçlı tedavi uygulanılır.
-Yüz felcine bağlı kapak bozukluklarının tedavisi: Yüz felcine bağlı olarak gözün alt kapağında sarkma ve göz kapaklarının kapanamaması gibi problemler oluşabilir. Böyle durumlarda kapak cerrahisi ve üst göz kapağına altın ağırlık yerleştirilmesi ameliyatı uygulanır.
-Göz kapağı spazmlarında tedavi: İstemsiz olarak oluşan göz kapağı spazmlarında (blefarospazm), botulinum toksini (botox) enjeksiyonları ya da ameliyat (myektomi) uygulanır.
-Hareketli göz protezi: Görmeyen, ağrılı ve kötü görünen gözlere uygulanır. Nadiren de olsa gözün habis tümör sebebiyle alınması gerekebilir. Böyle durumlarda göz alınır ve hareketli göz protezi uygulanır.
-Gözyaşı kanal tıkanıklıkları: Doğuştan ya da ileri yaşlarda oluşabilir. Sulanma ve iltihaplanmaya yol açar. Çocuklarda sondalama (probing), erişkinlerde ise ameliyat
( multidiode Lazar DSR) ile kesisiz, ağrısız ve izsiz olarak tedavi edilir.
İlgili Haberler
Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Her Zaman Vatandaşın Yanında
Ahmet Şimşek Eğitim kurumları kaderine terk edildi
Maltepe’de ‘Başka Sinema’ gösterimleri başlıyor
CHP, hep aynı!
Hazreti Mevlana 571. Vuslat Yıldönümünde Anıldı
Uçan Türk Fatih Arda İpçioğlu Türkiye Kayakla Atlama tarihinin en iyi derecesini yaptı