Sancaktepe’de Tüm Okullarda Oryantasyon çalışması yapılıyor

Yayın: 07:23 - 26.10.2010
Güncelleme: 07:23 - 26.10.2010

2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılında ilköğretime yeni başlayan öğrencilerin velilerine yönelik okullarda oryantasyon (uyum) çalışması yürütülüyor.

Sancaktepe’de ilköğretime yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine öğretmenleri “okula alıştırma” eğitimi verirken bu öğrencilerin velilerine de   “Veli Oryantasyon Programı”(VOP) uygulanıyor. Sancaktepe’deki tüm okullara gidilerek Psikolog- Eğitimci Sıtkı Aslanhan tarafında verilen seminerde  “Eğitim Hayatına İlk Adım”  konusu velilere anlatılıyor.

Sancaktepe Belediyesi tarafından yürütülen VOP eğitiminde velilere verilen dersin içeriği ise şöyle: Okulun ve çevrenin tanıtımı,  okul akademik takvimi – okul aile birliği, veli ve velilik görevleri, okul fobisi, öğrenci gelişim özellikleri, aile ilişkilerinin çocuğa yansıması, istismar ve ihmal, uyum ve davranış bozuklukları, ilkyardım, sağlık, özbakım ve hijyen, iletişim, çalışma ortamının hazırlanması ve ders çalışma teknikleri.

Programın hedefi hakkında bilgi veren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem;  “Çağı yakalayacak ve geleceğe güvenle bakacak bir Türkiye için genç nüfusu iyi yetiştirmek gerekmektedir. Bunun gerçekleştirilmesi için de iyi bir eğitim sistemine gerek vardır. Bu eğitimin de temelini okul öncesi ve ilköğretim oluşturmaktadır. İlköğretimdeki temel eğitimin kalitesini artırabilmek için nitelikli öğretmenlere ihtiyaç olduğu kadar donanımlı velilere de ihtiyaç vardır. Ülkemizde müfredatın değişimine paralel olarak velilerin de eğitim almaları kaçınılmaz hâl almıştır. Geleneksel anne – baba rolünün yerine, öğrenen ve öğreten, bilinçli, katılımcı veli profilinin öne çıkarılması gerekmektedir. Bu çalışma ile velilerin çağın gerektirdiği yetkinliğe sahip olmalarının sağlanması hedeflenmiştir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Programın amacı ise eğitim öğretimin ayrılmaz üç bileşeninden birisi olan velilerin verilecek eğitimler ile çocuklarının eğitimine olan katkılarını arttırmak.

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, 18 Ekim–9 Kasım tarihlerinde 30 resmi ilköğretim okulunda gerçekleştirilecek olan program, sabah ve öğleden sonra olmak üzer iki ayrı okulda uygulanılıyor.

Exit mobile version