Kartal depreme hazırlanıyor

Yayın: 09:41 - 26.10.2010
Güncelleme: 09:41 - 26.10.2010

Tarihler 17 Ağustos 1999’u gösteriyordu. İstanbul, İzmit, Kocaeli, Gölcük ve Yalova uykudaydı.

Marmara uyuyordu. Deprem Marmara’yı uykuda yakaladı. Saatler gece yarısını  gösterdiğinde  Marmara,  depremin korkunç yüzüyle karşılaştı.

Yaşanılan  depremde 50 bine aşkın insan yaşamını kaybetti. 100 bin insan da yaralandı.

Ve aradan tam 11 yıl geçti. Geçen 11 yıl bizi Marmara Depremi’nin yıkımından uzaklaştırmadığı gibi, beklenen Marmara depremine de her geçen gün biraz daha yaklaştırdı.

Yaklaşan deprem için bir şeyler yapılmalıydı. Ve Kartal Belediyesi, olası afet için  kolları sıvadı.

KOMANDOLARA TAŞ ÇIKARDILAR

Kartal Belediyesi, depremin yıkıcılığını minimuma indirmek için bir dizi faaliyetlere imza attı.Türkiye’de ilk kez  belediye bünyesinde sivil savunma ekibi kuruldu.  30 kişiden oluşan sivil savunma ekibi, özel giysileri ve eğitimleriyle komandoları aratmıyor. Uluslar arası yarışmalarda kendilerini ispat eden ekip, herhangi bir afet anında hem karadan hem de denizden görevlerini başarıyla yerine getiriyor.

DEPREM TOPLANMA ALANLARI’NA DİKKAT!

Kartal Belediyesi  olası deprem anında Kartallıların nerelerde toplanacağını gösteren özel  tabelalar da yaptırdı. Üzerinde ‘Deprem Toplanma Alanı yazan uyarı levhaları, Kartal’ın muhtelif yerlerinde bulunan 50 parka yerleştirilecek. Uyarı levhalarında acil telefon numaraları da ihmal edilmedi.

YAŞAM  ALANLARI OLUŞTURULUYOR

Afet sonrasında Kartallıların, acil ihtiyaçlarının giderilmesi için su, elektrik ve kanalizasyon gibi altyapı hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor.

ÇADIRLAR KARTAL’A YETER

1999 depremine Marmara hazırlıksız yakalanmıştı. Depremzedeler aylarca sokakta yatıp kalktılar. Bu durumu göz önünde bulunduran Kartal Belediyesi, çadır stoklarını da önemli ölçüde arttırdı.

ÇALIŞANLAR DA GÖREV ALACAK

Afet  anında Kartal Belediyesi çalışlarının her bir personeli de sivil savunmacı. Kurum içinde verilen eğitimlerle belediye çalışanları,  arama kurtarma faaliyetlerinde aktif rol alacak.

KURUMLAR SEFERBER  EDİLECEK

Diğer yandan herhangi bir afet durumunda; İl Acil Durum Müdürlüğü, il Arama Kurtarma Müdürlüğü ve  Türk Kızılay’ı ile  ortak harekete geçilecek.

Exit mobile version