Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğurul Günay, Esenler’de restore edilen tarihi yapıda hizmet verecek olan Türkiye’nin ilk dijital kütüphanesinin açılışını yaptı.
Bakan Ertuğrul Günay, Esenler Belediyesi bünyesinde kurulan Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Günay, İstanbullu olmanın, kentin tarihini bilmek ve paylaşmaktan geçtiğini söyledi. İstanbul’un son 44 yıl içinde sanayi ve ticaret merkezi haline getirilmeye çalışıldığını anlatan Günay, bunun plansız bir şekilde yapıldığını dile getirdi. Günay, “Bu da İstanbul’un tarihi yapısına zarar vermiştir. Belediye başkanı arkadaşımız bana, Esenler’de yaşayan binlerce çocuğun denizi görmediğini söyledi. Başkan şimdi bu çocukları denize taşıyormuş. Bu bir vatanseverlik düşüncesidir. Buna emek veren herkese teşekkür ediyorum. İstanbul bilinci oluşturmak görevimizdir, geleceğe kaşı yükümlülüğümüzdür. Aynı zamanda bu çocuklara bu şehrin dünyada taşıdığı değeri öğretmek hepimizin görevidir” dedi.
Dijital kütüphanenin çok güzel bir çalışma olduğuna değinen Günay, İstanbul’da yeni kütüphaneler, sanat merkezleri ve tiyatrolar açmaya çalıştıklarını söyledi. Günay, Esenler halkına tiyatro sahnesi müjdesi vererek, “Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ile görüştüm, yılbaşından itibaren Esenler’de bir sahne açılacak. Bunu da bugünün bir armağanı olarak kabul edin. Biz bunu İstanbul’un her yerine yaymaya çalışıyoruz. Çünkü İstanbul’un en sıradan bir ilçesi, Anadolu’nun bir ilinden daha büyük bir nüfusa ve
hareketliliğe sahiptir. Biz bir yandan modern yerler açarken, bir yandan da tarihimize sahip çıkıyoruz” diye konuştu.
Günay, Süleymaniye Kütüphanesi’ni restore edip, kullanım alanını iki katına çıkarmaya çalıştıklarını da belirterek, “Süleymaniye Merkezli Yazma Eserler Başkanlığı kurmaya ve o yazma eserler hazinemizi bir müze gibi bir merkezde toplamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Beyazıt Kütüphanesi’nin külliyelerini de katarak kullanım alanını iki katına çıkaracaklarını ifade eden Bakan Ertuğrul Günay, Fatih Ordu Caddesi’nde 1999 depreminden beri unutulmuş ve kaderine terk edilmiş halde bulunan Koca Ragıp Paşa Kütüphanesi’nin de bugün itibariyle onarımına başlandığını söyledi.
“Biz bir yandan tarihimize sahip çıkıyoruz, bir yandan da modern teknolojinin nimetleriyle halkımızı buluşturmaya çalışıyoruz” diyen Günay, “Tarihe, toplumun değerlerine, yaşam biçimine, geleneklerine, özüne ve öz çekirdeğine saygılı bir şekilde Türkiye’yi geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine taşımaya çalışmak, köklerinden koparılarak olmaz, köklerine sahip çıkarak olur. Şimdi biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Köklerine sahip çıkan bir biçimde Türkiye’yi çağın en büyük
starlarından biri haline getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Ertuğrul Günay, konuşmasının ardından açılışını yaptığı kütüphaneyi gezdi. Çocuklarla yakından ilgilenen Günay, dijital kütüphaneye de üye oldu.
İSTANBUL (İHA)
İlgili Haberler
Başkan Yüksel, Kartal’da o bölgeyi akıllı bir kent yapmayı planlıyoruz
Kerkük’ün Türk kimliği değiştiriliyor!
AYGAD Basının Problemlerini Gündeme Getirdi
Kayıt Dışı Korsan Çalışan Elektrikçilere Dikkat Edin
Kripto para Bitcoin haftaya yeni rekorlarla başladı
Koruncuk Vakfı “Eğitime Erişim: Sivil Toplum Kuruluşlarının Etkisi” Konferansı gerçekleşti