Sultanbeyli’de kamyona çarpan TIR’ın sürücü kabine sıkıştı

Yayın: 08:59 - 29.10.2010
Güncelleme: 08:59 - 29.10.2010

Sultanbeyli’de yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolünü kaybeden TIR sürücüsü, karşı yönden gelen kamyon ile kafa kafaya çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle yaralanarak sürücü kabininde sıkışan şoför, itfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saatlik çalışması sonucu kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre kaza, Hamidiye Mahallesi TEM yanyol üzerinde meydana geldi. Kurtköy istikametinde seyir halinde bulunan Ramazan Aslan yönetimindeki 01 JR 438 plakalı TIR yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolünü kaybedince karşı yönden gelen Yener Gündoğdu yönetimindeki 34 DL 8852 plakalı kamyona önden çarptı.

Çarpmanın etkisiyle TIR sürücüsü Aslan yaralanarak hurdaya dönen sürücü kabini içerisinde sıkıştı. Başından hafif şekilde yaralanan Gündoğdu’nun kullandığı ve içerisinde tonlarca yük bulunan kamyonun kasası da bağlı olduğu şasinin üzerinden yere düştü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ayağından sıkışan Aslan’ı kurtarmak için çalışmalara başladı. Sağlık ekipleri de gerekli tıbbı müdahaleyi gerçekleştirdi. Yaklaşık iki saatlik uğraş sonucunda TIR kabini içerisinde sıkışan Aslan, kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Kazayı gören vatandaşlar ve başından hafif şekilde yaralanan kamyon sürücüsü Gündoğdu, TIR’ın virajı alamayınca yavaşlamak için fren yaptığını ve kayarak kamyona önden çarptığını söyledi. Saatlerce trafiğe kapatılan yanyol kazaya karışan TIR ile kamyonun ve yere düşen kamyon kasasının olay yerinden kaldırılmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.

İSTANBUL-CİHAN

Exit mobile version