Eğitim Bir Sen : ‘Bilişim Teknoloji Öğretmenleri Sahipsiz Değil!’

Yayın: 10:08 - 01.11.2010
Güncelleme: 10:08 - 01.11.2010

Sorunlarını daha önce Pendik Eğitim Bir Sen Temsilcisi Cemal Kapan’a anlatan Bilişim Teknoloji Öğretmenleri 2. aşamaya geçtiler.

Pendik, Tuzla, Maltepe, Ümraniye ve Kartal’dan  gelen ve yaklaşık 20 kişiden oluşan grup desteklerinden dolayı Şube Başkanı Ali Yalçın’a, Pendik Temsilcisi Cemal Kapan’a ve  Eğitim Bir Sen’e teşekkür ederek,bu desteğin kendilerine güç verdiğini söylediler.

Grup temsilcisi Reha Bıyık; Aldıkları kararla 2.aşamaya geçtiklerini ve “Bilişim Teknoloji Öğretmenleri Birlikteliği”ni oluşturma sürecini başlattıklarını söyledi.

Bu anlamda her sendikanın bir şeyler söylediğini ancak Türkiye’de ilk somut adımın Pendik’te atıldığını, başlangıçta bu yapıyı “Pendik Birlikteliği” olarak düşünülürken, şimdi önce “ İstanbul Birlikteliği” sonra da “Türkiye Birlikteliği” ni oluşturacaklarını ve haklı mücadelelerini kazanıncaya kadar seslerinin daha gür çıkacağını söyledi.

9 Kasım’da İstanbul ve çevre illerden gelecek yaklaşık 500 kişilik bir toplantı organize edeceklerini ve bu toplantının vefa örneği olarak yine Pendik’te planlandığını belirtti.

Söz konusu Branş öğretmenlerini temsil etmek ve sorunlarını anlatmak üzere ziyarette bulunan öğretmenleri can kulağıyla dinleyen Yalçın ,

Son aşama olarak hala sonuç alamazlarsa, yasalar çerçevesinde eylem yapmaları konusunda sendikasının tüm imkanlarını seferber edeceğini ve çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını, olayın basına taşınarak  kamuoyunun bilinçlendirilmesi veya eylemler planlayarak, gerekli desteği her zeminde vereceklerini belirtti.

Exit mobile version