Pendik’te kaçan kurbanlık boğa, uyuşturucu iğne ile durdurulabildi

Yayın: 07:33 - 03.11.2010
Güncelleme: 07:33 - 03.11.2010

Pendik’te kurban satış alanına getirildiği sırada bakıcısının elinden kurtulmayı başaran boğa, yaklaşık 2 saat süren kovalamacanın ardından uyuşturucu iğne ile uyuşturularak yakalanabildi.Olay Fevzi Çakmak Mahallesi ile Esenler Mahallesi’nde meydana geldi. Kurban Bayramı’nda satmak amacıyla Muş’un Malazgirt ilçesinden 20 büyükbaş hayvan getiren Ali Sezgin, bakıcılık yapan yakınları ile birlikte hayvanları bulundukları kamyondan indirmeye başladı. Hayvanların Güllübağlar’daki kurban satış alanında kamyondan indirilerek barınağa yerleştirildiği sırada bakıcısının elinden kurtulan bir boğa kaçmaya başladı.

Kurban satış alanının dışına çıkan boğa sahibini ve mahalle sakinlerini peşine taktı. Boğanın sahibi Ali Sezgin ile bakıcılarını peşinden koşturan boğa, zaman zaman vatandaşlar tarafından da durdurulmaya çalışıldı. Yol inşaatında çalışan bir işçi yaklaşık 400 kilogramlık boğayı elindeki süpürge ile durdurmayı denedi.

Bebek arabasındaki çocuğu ile boğanın geliş istikametinde yürüyen kadın kısa süreli heyecana neden oldu. Boğanın üzerine doğru hızla ilerlediği aile, koşarak kaçmaya çalıştı.

Boğayı yakalamayı bir türlü başaramayan Ali Sezgin, Pendik Belediyesi’nden yardım istedi.

Boğanın bulunduğu yere kamyonet ile gelen ekipler içinde uyuşturucu madde bulunan iğneyi boğaya fırlattı. Sağ arka bacağına isabet eden iğne ile yeniden koşmaya başlayan boğa, Kumru sokak üzerinde bir evin bahçesine girdi. Bu sırada bahçede bulunan bir kadın da boğa ile karşı karşıya gelince çığlık atmaya başladı.

İlacın etkisini göstermesi ile sakinleşmeye başlayan boğa belediye ekipleri ve bakıcıları tarafından bahçenin duvarına sıkıştırılarak yakalandı. Kafasına çuval geçirilen boğa ip ile bir ağaca bağlandıktan kısa süren sonra yere yığıldı. Kızgın boğanın yerde biten yolculuğu, sahibine ve çevre sakinlerine rahat bir nefes aldırdı.

Boğanın sahibi Ali Sezgin, “İstanbul’a 10 yıldan beri büyükbaş hayvan taşırım, ilk kez başıma böyle talihsiz bir olay geldi, boğayı kamyondan indiren çocuk düzgün tutamamış bu nedenle de hayvan kaçtı. Hayvanı zapt edebilmek için güçlü olmak gerekir.” diye konuştu.

İSTANBUL(CİHAN)

Exit mobile version