SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’ın Güvenliği için “ Huzur toplantısı” yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’un 39 ilçesi içinde, asayiş yönünden en güvenli ve HUZUR’LU ilçeleri arasında olduğu gösterilen Kartal’ın   “HUZURU “ masaya yatırılarak mercek altına alındı. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan “Huzur” toplantısının açılış konuşmasını Kartal’ın çalışkan ve başarılı İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, yaptı.

Vatandaşın güvenliği ve huzurunu sağlamak için Polisin 24 saat görev başında olduğunu belirten Dereboylu, “ Sayın belediye Başkanım, Sayın Emniyet Müdür Yardımcım, kıymetli kurum, amir ve idarecilerim, siyasi partilerimizin kıymetli ilçe Başkanları, muhtarlarım, Sivil Toplum Kuruluşları, değerli vatandaşlarım ve Basınımızın güzide temsilcileri.

GURURUNU YAŞIYORUZ

Huzurlu ve Güvenli bir KARTAL için hem çalışmalarımızı arz etme, hem de karşılıklı işbirliğini amaçlayan HUZUR Toplantısı davetimize göstermiş olduğunuz ilgi sebebiyle en içten şükranlarımı sunuyorum” şeklinde duygularını dile getiren İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, şöyle devam etti: “ Güvenlik hizmeti üretmenin en önemli göstergesi insanlar da GÜVEN hissi uyandırılmasıdır. İnsanlar kendilerini güvende hissettiklerinin sağlanması için hayatın olağan akışı dışına çıkmadan, hayatlarını devam ettirebilmesidir.

İki anlayış. İş,okul ve sosyal yaşam aktiviteleri içersinde olan İNSAN  ulaşımda,evinde,iş yerinde, parkta, ibadethane de  ve eğlence yerlerinde  isteyi dışında kendisine ve eşyalarına yönelik  bir TEHDİT  algılamıyorsa güvende demektir..

Bizim amacımız bir hırsızlık bile çok şiarıyla BU TEHDİT algısını minimize etmektir. Bu toplantımızın en önemli bölümü de çağımızın iş hayatının ve kamu yönetiminin temel değerleri olan şeffaflık ve esas birlik nitelik ilkelerini yansıtılabilmesidir. Evrensel değerlerde üretilen güvenlik hizmeti hiçbir ALT BAŞLIK altında, insanlar arası ayırım gözetmeden adaletli ve insan haklarını üstün tutan bir performans sergilenmesidir. Bu düşünceler ışığında aziz İstanbul’un köklü ve güzide yerleşimi Kartal’a ve Kartal’lı vatandaşlarımıza hizmet etmenin ayrıcalıklı gururunu yaşıyoruz.”dedi.

TEKNOLOJİ’DEN YARARLANIYORUZ

Dereboylu, şöyle devam etti: “ Eğitim, Sağlık, Ulaşım ve Adalet hizmetleri alanlarında, ilerleyen zamanlarda daha da etkin olacağı aşikârdır. Bizler Emniyet Teşkilatı olarak 450 bine yaklaşan nüfusuyla ilçemizde 650 personelle hizmet etmekteyiz.

Bu hizmetlerimiz önleyici, Adli polisliğin yanı sıra Trafik, Pasaport ve Ruhsat hizmetleridir. Gelişen Teknoloji her geçen gün bizim hizmetlerimize de yansımakta ve olumlu sonuçlar arta ya çıkarmaktadır. Önleyici hizmetler konusunda ki SON yaklaşımlarımızın altyapısı teknoloji ve yetişmiş personelin etki ile kullanılmasıdır.

Cihazlarla yapılan sorgulamalar. CPRS cihazlar takılı araçların kısa sürelerle yönlendirilmesi buna yapılacak örneklemelerdir. Adli olaylara yönelik polis merkezlerimiz, asayiş büromuz, suçların ayrıldırılması ve şüphelilerin yakalanmasında daha etkin olma imkânına kavuşmuşlardır”hatırlatması yaptı.

GÜVENLİK OLARAK BULUNMAK İSTEMİYORUZ!

İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Olay yeri incelemesinin etkin değerlendirmesi deliller zaman aşınma sürecinin en önemli ayağı ile adaletin tecellisine İMKÂN vermektedir.

Günlük OLAY ortalamamız 27 rakamıyla TÜM İstanbul genelinde, güvenlik açısından 14’uncü ilçeyiz. Sevil toplumun gün ve gün gelişimi, terörle etkin mücadelenin sonucudur. Her görüş ve yaklaşımın yasal dilimlerde şiddete başvurulmadan toplumla paylaşılması güvenli toplum meşrutiyet alanının gelişmesinin göstergesidir. 80 bine yaklaşan öğrenci kapasitesiyle çocuk ve Okul polisine büyük sorumluluklar yüklemektedir. Geleceğe umutla bakabilmemizin teminatı çocuklarımıza yönelebilecek her türlü kötülük bizi BU konuda ki hassasiyetimizin sınırlarını belirlemektedir.

Trafik TOPLUM hayatında çok önemli bir yer işgal etmektedir. Bu yönüyle denetleme hizmetlerimiz kalıplaşmış alışkanlıkları yeni düzene uymanın sağlanmasına yönelik bir plan da yürütülmektedir. Sportif ve sosyal etkinliklerde HİÇ BİR ZAMAN GÜVENLİK OLARAK BULUNMAK İSTEMİYORUZ.

Burada sadece oyuncu ya da seyirci rolünü benimseyebiliriz. Zorunlu bulunmalarımız bizim SUÇLA etkin mücadeleden çaldığımız mesailerdir. Her geçen gün dünyanın sadece ismini duyduğumuz ülkelerine iş, seyahat ve benzeri amaçlarla giden vatandaşlarımıza çok uzun sürelerde PASAPORT veremezdik. 

Bu konuda günlük 80 ortalama hizmeti vermekteyiz. Sürücü belgesine ve tescil işlemleri ile ilgili hizmet standartlarımıza ifade edilen bir işlem gününde tamamlama gayreti içersindeyiz. Tüm bu hizmetler içersinde koruyucu güvenlik hizmeti diyebileceğimiz TOPLUM desteğine ihtiyacımız İNKÂR edilemez. Çalışmalarımız katkılarınızla olacak. Temennimiz huzurunuz, güvenliğiniz ve sağlığınızdır. En içten saygılarımı sunarken Ulu Önder Atatürk’ün  bir sözünü hatırlatmak isterim.”Herkesin polisi kendi vicdanıdır, polis  VİCDANI OLMAYANIN KARŞISINDADIR”  saygılar sunarım.

SORULARI CEVAPLADI

Kartal İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, bu arada Mahalle Muhtarları. STK temsilcileri ve vatandaşların asayişle ilgili kendisine yönettiği soruları içtenlikle ve samimiyetle cevapladı.

Katılımcılar istek ve dilekleri dile getirdiler ve böyle toplantıların her zaman yapılması gerektiği istendi.

* Mobese kamera sayısının artırılması istendi.

* Okul önlerindeki güvenliğin artırılması önerisi geldi.

* Trafikteki sıkışıklık ve minibüslerin dolmuşçuların kural tanımaz davranışlarından şikayetler fazla oldu.

Bu ara da Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, yapmış olduğu kısa konuşmada “Çocuklarımız için PARK ve oyun alanları inşa etmek için kaynağa ihtiyaç var. Bir şey söylemek istiyorum. Sevginin olmadığı yerde HUZUR olmaz. En kısa zamanda huzurlu bir dünya da görev yapmak dileğinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Kentlilik bilincini yavaş yavaş geliştirirsek, sizlerde yardımcı olursanız Kartal DAHA yaşanır, daha güzel bir KENT olacaktır. 19 aylık bir belediye başkanı olarak, Newyork’ta biraz yaşamış insan olarak orayı görünce burasını CENNET diye tanımlıyorum” dedi.

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen HUZUR Toplantısına İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Dindar İlhan, Kartal İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, Müdür Yardımcıları Nihat Yıldırım, Halit Serdar Uçar, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kartal İlçe Başkanı H. Metin Özüpek, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kartal eski Belediye Başkanı Ali Duranoğlu, Kartal Belediyesi eski Başkan yardımcısı ve CHP Meclis üyesi Ali Haydar Süslü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, Kartal Minibüscüler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Çelik, Kızılay Kartal Şubesi Başkanı Mehmet Küçükali, Kartal Kızılay Şubesi Genel Sekreteri Bayram Sungur, Kartal Polis Karakolları Yaptırma Derneği Başkanı Asım Küçük, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı, Marmara ve Trakya Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ceylan, Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla  İlgün, bazı Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]