Türk Eğitim Sen’e 76. Madde Şoku!

Yayın: 08:23 - 08.11.2010
Güncelleme: 08:23 - 08.11.2010

MHP Tuzla Belediye Başkan Adayı ve Türk Eğitim Sen Şube Yönetim Kurulu Üyesi İsak Dağcı’nın 76. Madde’den Müdür Atamasında İstanbul 1 İdare Mahkemesi Yürütmeyi Durdurdu

Türk Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Şube Basın Sekreteri olan ve yerel seçimlerde MHP Tuzla Belediye Başkan Adayı olup seçimi kaybeden İsak Dağcı, seçimi kaybetmiş fakat Ak Partili Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in özel onayı ile 76. Madde’den Tuzla Tekinalp Lisesine asil müdür olarak atanmıştı. Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube’nin İsak Dağcı aleyhine açtığı dava sonuçlandı ve İstanbul 1. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurdu.

Bakan onayı ile 76. Madde’den Tuzla Tekinalp Lisesi’ne asil müdür atanan Türk Eğitim Sen Yöneticisi ve MHP Tuzla Belediye Başkan Adayı İsak Dağcı aleyhine açılan davada İstanbul 1. İdare Mahkemesi 2010/1320 Sayılı kararla yürütmeyi durdurdu. Eğitim Bir Sen İstanbul Avukatı Yusuf Akın tarafından Muammer Okumuş adına açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıkması Tuzla’da ve Türk Eğitim Sen’de şok etkisi yarattı.

76. Madde Davalarında Türk Eğitim Sen  Özde ve Sözde Üye Ayrımı İçinde mi?

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın; “Türk Eğitim Sen kendi üyelerini kenara koyarak geri kalanlara dava açmakta, yürütmesi durdurulanlar ve iptal kararı çıkanlar ile adalet savaşı veriyormuş gibi göz boyamaktadır. Genel Merkez sitesinden iptalleri adalet savaşı veriyormuş gibi büyük puntolarla vermektedirler.

İsak Dağcı, Türk Eğitim Sen’in sadece üyesi değil aynı zamanda Şube Yönetim Kurulu Üyesidir. Herkese dava açmış süsü veren TES, çifte standart uygulamaktadır. Herkese dava açıyoruz demek için belki sıradan üye olan birkaç kişiye dava açmıştır. Eğer durum böyleyse bu kurbanlıklar kim merak ediyoruz. Fakat bu daha özürlü bir yaklaşımdır. Özde ve sözde üye ayırımı demektir. Şube Yönetim Kurulu Üyesi olan İsak Dağcı’ya dava açmamaları buna en güzel örnektir. Eğer üyelerinden birilerine dava açtı ise o sade üye olduğu için açmıştır. TES Şube Yönetim Kurulu hakkında verilen bu yürütmeyi durdurma kararı; TES’in gerçek niyetini ve defosunu ortaya koymaya vesile olmuştur “dedi.

Exit mobile version