Kartalspor’da şirketleşme hamlesi

Yayın: 15:46 - 10.11.2010
Güncelleme: 15:46 - 10.11.2010

Başkan Binali Aydın:”Kartalspor’un geleceğinde bundan sonra zigzaglar değil, kalın ve düz çizgiler olacak”

Yönetici Yusuf İnanır: “Amacımız kulübün geleceğinin, sağlam temeller üzerine oturtulmasından başka bir şey değil”

————————————————

Bank Asya 1. Lig’de ilçemizi temsil eden Kartalspor, bugünlerde tatlı bir telaş içerisinde.

Ligde yaşadığı gol sıkıntısına rağmen “Bileği bükülmeyen” bir kaç takım arasında kalmayı başaran, tesisleşme ve kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atan kulüp, 13 Kasım Cumartesi günü yapacağı Genel Kurul ile tüzüğünü değiştirecek.

Konu ile ilgili Kartalspor yönetiminden de açıklama geldi. Kartalspor Başkanı Binali Aydın ve yönetici Yusuf İnanır, kulübün geleceği için beyaz bir sayfa açacak bu değişim hakkında konuştular.

Amacımız sağlam temeller kurmak

 

Kartalspor’un son 2 yılında özellikle borçların ödenmesi ve kulüpte kayıtsızlığın bitirilip, mali ve idari her konuda kayıtlı bir sistem oluşumu konusunda ciddi emeği olan yönetici Yusuf İnanır ise, “Amacımız kulübün geleceğinin sağlam temeller üzerine oturtulmasından başka bir şey değil” dedi ve şöyle devam etti.

“Kartalspor bir tüzel kişilik. Burada yönetimler gelir ve giderler. Önemli olan yöneticilere bağımlı eski köhne yapının yerine, yönetim tarafından sadece denetlenen, mali yapısı güçlü bir kurumsal yapıyı tesis edebilmek. Bakın Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi kulüplere ve onların gelirlerine. Bir de bizim gelirlerimize bakın. Hal böyle iken bizim kulübümüz, geçmiş dönemde onların %10’undan fazla borçlandırılmışsa burada bir felaket söz konusu demektir. Bir mantıksızlık, bir suiistimal var demektir. İşte yeni tüzük bu kötü durumların tamamını engelleyecek. Kartalspor’un yönetimlerinin cüzdanına göre değil, kendi kaynak ve taahhütlerini hesap ederek yönetilebilir ve sürdürülebilir bir bütçe yapmasını da sağlayacak. Yanı sıra olabilecek yönetim değişimlerinden yalıtılmış şekilde, profesyonelce önüne bakabilen bir yapıya da yeni tüzük ile kavuşacağız.”

Kimsenin kulübü sırat köprüsüne itme hakkı yok!

Kartalspor Başkanı Binali Aydın ise “Sayın Belediye Başkanımız ve Onursal Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün de talebibu doğrultudaydı. Geçmişte belediyeler ile kulüp arasında yönetimler aracılığı ile kurulan çarkların yıkılması ve bir daha kurulamaması, bugün olduğu gibi, kulübün bugünden sonra da şeffaf, temiz ve hukuki bir altyapıya kavuşması için öncelikli ihtiyacımız bu değişimdi.

Mali sıkıntılar ya da rahatlık, sportif başarılar ya da sorunlar Kartalspor’un gündeminde her zaman olacak. Bunlar işleyişin gerçekleri. Fakat kurumsal yapı kurulamazsa, son 2 yıla yakın zamanda yapılan her iyi şey ve çözülen her sorun, yarınlarda da Kartalspor camiasının başını ağrıtabilecektir. Açıkçası kulüpler halkın gözbebeğidir. Kimsenin bu yapıları sırat köprüsüne itmeye hakkı yok. Kartalspor’un geleceğinde bundan sonra zigzaglar değil, kalın ve düz çizgiler olacak” ded.

“Geçtiğimiz yıl içinde geçmişe ait ‘delinebilen tüzük’ yerine, açığı olmayan, kulübün kurumsallaşmasına ve şirketleşmesine kolaylık sağlayan, modern bir tüzük yapılmıştı.

Ancak bu tüzük şirketleşmeye onay vermiyordu. Şimdi Genel Kurulumuzdan onay isteyerek tüzüğümüzde yapacağımız düzenlemelerle kurumsallaşma konusundaki son idari adımı da atacak ve kısa zamanda uygulamaya geçeceğiz” diyen Kartalspor Başkanı Binali Aydın, genel kurul toplantısı sonrası ayrıntıların ve hedeflerin de Kartal halkı ile paylaşılacağını bildirdi.

Exit mobile version