Kartal Meydanda kurulan Atatürk Standı ilgi gördü

Yayın: 14:28 - 12.11.2010
Güncelleme: 14:28 - 12.11.2010

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Bağımsızlık savaşımızın  kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 72. Yılında bütün yurtta,dış temsilciliklerimizde,KKTC’de ve Kartal’da düzenlenen mütevazı programlar çerçevesinde anıldı.

Kartal Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Atatürk’ün Naşının vefat ettiği Dolmabahçe Sarayında kurulan katafalk ‘tan alınışı ve TOP arabasında taşınan Türk Bayrağına sarılı tabutunun taşınmasını konu eden Fotoğrafları Kartal Belediyesi’nin Meydan’da oluşturduğu stant da sergileniyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Cumhurbaşkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cenaze törenine iştirak eden eski Cumhurbaşkanlarından Rahmetli Celal Bayar, İsmet İnönü, Bakanlar, Millet Vekilleri, Silah arkadaşları, öğrenciler ve vatandaşları yansıtan Stant ta yer alan tarihi fotoğraflar yılların tahribatına rağmen eski özelliklerini kaybetmemiş.

İstanbul’daki cenaze töreninden sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya getirilen tabutu TOP arabasının üstünden alınarak ve eller üzerinde taşınarak Ankara Etnografya Müzesine getirilişi ve burada katafalk’a konulması gösteriliyor. Bilindiği gibi Atatürk, uzun yıllar Ankara Etnografya Müzesinde ebedi uykusunu uyumuş ve daha sonra inşa edilen Anıt Kabir’e defin edilmişti.

FETHİ SATICI

Exit mobile version