MHP’de kucaklaşma

Yayın: 18:44 - 28.11.2010
Güncelleme: 18:44 - 28.11.2010

Taban ile kucaklaşmağa çalışan MHP, bu kucaklaşmayı bir türlü başaramıyor. Sebep dün ile bugün arasında irtibat yok. 

Kartal MHP ile ilgili bir kaç yazı yazdım. Bunlardan biri; eski ilçe başkanlarından Erdoğan Hançerlioğlu ile ilgili. Kimdi Erdoğan Hançerlioğlu? Kartal MHP eski ilçe başkanlarından biri. Bir dediysem sıradan biri değil. Her şeyden önce Erdoğan Hancerlioğlu, bir MHP’li

Erdoğan Hancerlioğlu eski bir ilçe başkanı. Erdoğan Hançerlioğlu, Kartal’lı. Bu kadar mı Hayır.

Erdoğan Hancerlioğlu gazeteci. Benin ilgilenmemin, konuyu ikide bir gündeme getirmemim sebebi de bu. Neden ilk defa bir gazeteyle orada tanıştım. Matbaayı, gazete hazırlanmasını o Hürses’de gördüm. Bir iki şiir ve yazım da Erdoğan Hançerlioğlu tarafından Hürses gazetesinde yayınlandı. Kartal MHP eski ilçe Başkanlarından biri olan Erdoğan Hançerlioğlu, Kartal’da gazete çıkarır, Kartal’da otururdu.

Peki, tüm bunlardan bize ne? Sözüm ahde vefa ile ilgili. Hepimizin kıyıda köşede unuttuğu bir arkadaşı vardır. Olmalı mı? Olmamalı. Ramazan Bayramı sebebiyle Kartal MHP İlçe Başkanlığı bir dizi ziyaret yapmış. Kartal MHP İlçe Başkanı H.Metin Özüpek ve yönetimini bu ziyaretler sebebiyle kutluyor ve tebrik ediyorum.

MHP’liler, Eski İlçe Başkanları Nihat Uygun’un kabrini ve ailesini ziyaret etmişler.

Güney doğuda şehit edilen Üsteğmen Gökhan Yavuz ve Er Oktay Karakelle’nin kabirlerini ve ailelerini ziyaret etmişler. Çocuk yuvası ve huzur evi de ziyaret ettikleri yerler arasında.

Peki ya Erdoğan Hancerlioğlu? 1979’da teröre kurban giden Kartal MHP ilçe Başkanı Erdoğan Hançerlioğlu, O neden ziyaret edilenler arasında değil? Hançerlioğlu MHP’li değil mi? Hançerlioğlu’nun mezarı Kartal’da değimli?

1979’un 19 Şubatında kahpe bir kurşun ile hayatını kaybeden Kartal MHP eski İlçe Başkanı merhum Erdoğan Hançerlioğlu’nun kabri Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi’nin yanındaki mezarlıkta. Ve biz biliyoruz ki Hançerlioğlu’da bir MHP’li. Kurban bayramı sebebiyle yapılan ziyaretler arasında Hancerlioğlu yoksa sebep unutmak veya ihmal değil. MHP’nin hafızasının olmaması. Ellerinde bilgi ve belge, önlerinde yıllık, aylık ve hatta günlük bir iş planının bulunmaması.

Üstelik unutulan yalnız Erdoğan Hancçerlioğlu değil, MHP eski İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Erdinç’te unutulanlar arasındadır. İstanbul’u, Kartal’ı kuran ve teşkilatlandıran, İstanbul milletvekili adayı ve il başkanlığı yapan MHP’nin Kartal’daki efsane ismi Mehmet Ali Erdinç, o nerede? Ömrünü MHP’ye adamış Erdinç’in Pendik’teki kabri niye ziyaret edilmedi?

MHP Genel Başkanı Bahçelinin eski arkadaşlarını kucaklamağa çalıştığı bu günlerde MHP eski arkadaşlarını kucaklamak, onları yeniden toparlamak istiyorsa hafıza kaybını derhal gidermelidir. Ebediyete göç etmiş Mehmet Ali Erdinç ve Erdoğan Hançerlioğlu gibi değerlere sahip çıkmak; aramızda yaşayan değerleri bulup çıkarmanın en kolay yoludur. Vefa da bunu gerektirir.

Aksi halde MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin çabası boşunadır. Kucaklaşmak bir iki kişiyle kucaklaşmak değil. 70 milyonla kucaklaşmaktır. MHP’ye oy ve gönül vermiş eski dostlar kapının kilidi yer ise MHP ilçe başkanlıklarıdır.

Mustafa Telli

Mustafa Telli
Exit mobile version