Kartal’da İnsan ve Hasta Hakları paneli düzenlendi

Yayın: 13:45 - 14.12.2010
Güncelleme: 13:45 - 14.12.2010

Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi konferans salonunda İnsan Hakları ve Hasta Hakları paneli birlikte düzenlendi.

Kartal; ” Tüm hastalar başımızın tacıdır.”

Panele ev sahipliği yapan Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Kartal günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada; “Öncelikle tüm vatandaşlarımızın hasta hakları gününü kutluyorum. Biz Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi olarak bu konuya çok önem veren bir kurumuz. Hasta hakları kavramını değerlendirirken hastanemize müracaat eden vatandaşın memnuniyeti bizim için mihenk taşını oluşturmaktadır.

Hastanemize ortalama günlük acil dahil, 4000 hasta girişi olmaktadır.Hasta yakınları ile birlikte bu rakam 10.000 kişiye ulaşmaktadır. Bizim için esas olan hastanemize giren her kişinin memnuniyetle ayrılmasını sağlamak ve hastanemize müracaat eden her kişinin tüm sorunlarını hallederek hastanemizden ayrılmasını sağlamaktır.Bunları sağladığımız takdirde hastanemiz olarak hasta haklarına en iyi şekilde ulaşmış olacağız.

“Halka hizmet hakka hizmettir”

Hastanemizde yılda 1.052.300 poliklinik sayısı,13 bin hasta yatmakta,10.000 civarında hastada ameliyat olmaktadır. Bu rakamlara rağmen memnuniyet anketlerinde maksimum seviyelere ulaşmak üzereyiz. Buda bizi mutlu etmektedir. Biz hasta hakları kavramına “Halka hizmet hakka hizmettir” mantığıyla yaklaşan geleneğe sahip güçlü bir hastaneyiz. Bu nedenle tüm hastalar başımızın tacıdır Saygılarımla.” dedi.

Konferansa; Kartal Kaymakamı Nuhmete Hamurcu, Hasta Hakları İl Koordinatörü Dr. Gülsüm Önal, Marmara Üniversitesi Sağlık Birimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yardımcı Doç. Nezih Varol, Çevre hastanelerin hasta hakları birim sorumluları, Başhekim İsmail Kartal ve idari birimlerin katılımıyla konferans son buldu.

Exit mobile version