Yapay dağ gençleri bekliyor…

Yayın: 07:12 - 23.12.2010
Güncelleme: 07:12 - 23.12.2010

Kartal Dağcılık Kulübü, dağcılık sporuna ilgisi olan gençleri biraraya getirdi. Sporun tüm alanlarına destek veren Kartal Belediyesi ve Kartal Dağcılık Kulübü iş birliğiyle Ağustos 2010’da Ekolojik Pazar Çadırı’nda inşa edilen yapay dağı Kartallı gençlerin hizmetine sundu. Yapay dağda “Lider,” “Toprop,”

“Boulder,” “Çalışmaya Uygun,” “Kolay (çocuklar ve yeni başlayanlar için)” “Orta” ve “Zor” etaplarından oluşan kategorilerde Kartallı gençlere tırmanma teknikleri öğretiliyor.

Kartallı gençler Salı ve Perşembe günleri, Ekolojik Çadır’da bulunan yapay dağda, Kartal Dağcılık Kulübü Ayhan Tarhan gözetiminde antrenmanlarını yapıyor.

Kartal Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tarhan, Kartal Dağcılık Kulübü’nün kuruluş aşaması ve sürecini şöyle dile getirdi: “2007 yılında kurulduk. 2008’de İl gençlik Müdürlüğü’ne tescilimiz yaptırdık. Yüksek irtifa, kaya tırmanışı ve geleneksel uzun kaya tırmanışı olmak üzere üç alanda sporcularımız var.” Kulüp bünyesinde altmış lisanslı sporcunun olduğunu ifade eden Tarhan, doğa yürüyüş sporcularının yüz yirmi kişi olduğunu belirtti. Tarhan sözlerine şöyle devam etti: “Kartal Belediyesi ile beraber Ekolojik Çadır içindeki yapay dağı yaptık. Antreman amacıyla yapılan altı metrelik yapay dağın, tırmanış öncesi pratik açısından Kartallı gençlere faydası oldu. Dağcılık sporuyla tanışan Kartallı gençler bizlere üye oldu. Şu an otuza yakın üyemiz var. Kartal dağcılık sporuna yabancı değildir. Kartal’da Yılmaz Sevgül, Atila Ulaş, Doğan Bulut gibi ünlü dağcılar yetişmiştir.” diye konuştu.


Kartal’da antreman duvarının olmasının gençler için büyük bir şans olduğunu söyleyen Tarhan, dağcılık sporunun yaygınlaşmasını ailelerin ve gençlerin ilgi ve katkısından bağımsız olamayacağını belirterek;  “Dağcılık güvenli bir spordur. Gençlerimiz sporun birçok alanında olduğu gibi dağcılık sporunda da hem zihnen hem de bedenen gelişiyorlar. Kulübe gelmek isteyen tüm Kartallı gençlere kapımız açıktır.” dedi.

Exit mobile version