Hacı Bektaş-ı Veli Dayanışma Yardımlaşa Derneğini Ziyaret

Yayın: 10:48 - 28.01.2011
Güncelleme: 10:48 - 28.01.2011

Sancaktepe Belediyesi Başkan İsmail Erdem, sivil toplum örgütleri ile ortak hareket etmeye özen gösteriyor. Bu kapsamda yürüttüğü çalışmalarını Hacı Bektaş-ı Veli Dayanışma Yardımlaşa Derneğini Ziyaret Erdek sürdürdü.

Bütün farklılıklara rağmen birlikte yaşama kültürünü özümsemiş Sancaktepe’de Belediye Başkanı tarafından yürütülen çalışmalarla dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örnekleri sergileniyor. Başkan Erdem, toplum kuruluşları, hemşehri dernekleri, esnaf, sendika, dayanışma ve yardımlaşma vakıflarıyla bir araya geliyor. Yükselen değer genç Sancaktepe’nin birlikte yaşama kültürünü beraber oluşturuyor.

Belediye Başkanı İsmail Erdem, 26 Ocak Çarşamba Günü Samandıra’da Alevi Bektaşi ve Evliyalar Federasyonu Başkanı Ali İldem ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Erdem, hoşgörü, sevgi, kardeşlik ve dostluk adına birliktelik ve beraberlik mesajı verdi.

Ziyarette öz kültürümüzün en önemli taşlarından olan dernek, vakıf, cemiyetlerin çok değerli ve zengin kültürümüzün bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Erdem, sözlerine şöyle devam etti;”Toplumda insanların inanç ve düşünceleriyle yargılama hakkına sahip değiliz. İnsanları dini, inancı, mezhebi, düşüncesi ne olursa olsun insan olduğu için saygı duymak zorundayız. Toplum bireyleri arasındaki farklılıklar aslında Anadolu kültürümüzün zenginliğidir. İnsanların rengi, diline, kökeni bakılarak ön yargı ile bakmak inanç değerlerimizin hoş görmediği bir kültürdür.’dedi.

Federasyon Başkanı İldem ise ziyaretin çok yararlı ve verimli geçtiğini söyledi. Başkan Erdem’in Sancaktepe için gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı şükranlarını belirtti. Ziyaret anısına Başkan Erdem’e bir hediye sundu.

Exit mobile version