İbrahim Doğan da disipline gönderiliyor

Yayın: 13:04 - 19.02.2011
Güncelleme: 13:04 - 19.02.2011

 

CHP, Beykoz’da 120.000 metre karelik alana yapılması planlanan Alman Üniversitesi’ne karşı çıkan İBB Meclis üyesi İbrahim Doğan’ı disipline sevk etti.

Parti, yayımladığı genelgede, donatı alanlarının, yeşil alanların ve kamu alanlarının imara açılmasına izin verilmemesi gerektiğini kamuoyuna açıklamasına rağmen, bu genelgeye uymayan İstanbul İl Başkanlığı, İBB Meclis gurubunda Beykoz’daki ormanlık alanın imara açılması için “Evet” oyu kullanılması yönünde karar aldı.

Bu duruma karşı çıkan İBB Meclis üyesi İbrahim Doğan ve üç meclis üyesi, bu karara rağmen, partinin genel ilkelerine ve yayımlanan genelgeye uyarak “Hayır” oyu kullandı.

Bunun üzerine, İl yönetimi 4 meclis üyesini, bu yasal olmayan Grup kararına karşı çıktıkları için disipline sevk etti.

Konunun uzmanları şunu söylüyor “5393 sayılı yasaya göre, meclisin yetkileri bellidir. Bu yasaya göre, gerek Belediye Başkanlarının, gerekse Belediye Meclislerinin yasalara aykırı karar alamayacakları bilinmektedir.  Belediye Meclis kararlarının yasaların üzerinde olamayacağı açıktır. Meclisin görev ve yetkileri yasalarla belirlenmiştir.

Gerek 1/100.000 ölçekli planlar, gerekse imar kanunu gereği, İBB meclisinin aldığı karar yasal değildir. Çünkü her kes tarafından bilinmektedir ki, 1/100.000 ölçekli planlarda İstanbul’a Üniversite yapılması ön görülmemektedir. Ayrıca Alman Üniversitesi için imara açılan ormanlık alan kadar bir alanın da o bölgede ormanlık ya da fidanlık alanı olarak ayrılması gerekir. Bu da mümkün görülmemektedir”

Ayrıca’da Mimar Odası da CHP’nin AKP ile işbirliği yaparak İstanbul’da donatı alanlarını imara açmasına tepki göstermişti.

Bu konu İlk Haber Gazetesinin önceki sayısında, “CHP-AKP ittifakı “ manşetiyle kamuoyuna duyurulmuştu.

Doğru söyleyeni CHP’den kovarlar..!

Kaynak : İlk Haber Gazetesi

Exit mobile version