Çanakkale Müzesi Kartal’a Geliyor

Yayın: 08:47 - 24.02.2011
Güncelleme: 08:47 - 24.02.2011

Çanakkale Savaşı’nın onurlu mücadelesini anlatan; savaşan askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi” 1-6 Mart 2011 tarihleri arasında Kartal Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi işbirliğiyle Kartal Meydanı Ekolojik Eğitim Çadırı’nda kurulacak.

Tüm Kartal halkının davetli olduğu müze, Çanakkale’ye gitme şansı olmamış Kartallılar için Çanakkale tarihini Kartal’a getirmiş olacak. Çanakkale cephesinde verilen bağımsızlık mücadelesi Cumhuriyet tarihinin yazılmasının en önemli dönemeci olmuştur.

Çanakkale Savaşı Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıkışını sağladığı gibi; sonuçları dünya tarihinin akışını da değiştirmiştir. Çanakkale Zaferi manda ve baskı altına girmek istemeyen halkın mücadelesi olarak yalnızca Türkiye tarihinde değil; dünya tarihinde de yerini almıştır.

Kartal Belediyesi, ilçesine gelecek olan gezici müzeyi, gezici bir tarih gibi ağırlamaya hazırlanıyor. İlçe genelindeki okul öğrencilerinin dönüşümlü olarak müzeyi sinevizyon gösterimi eşliğinde gezmeleri sağlanacak. Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi bir hafta boyunca sabah 09.00-19.00 saatleri arasında açık olacak.

Exit mobile version