SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da yeni aşçılar yetişiyor…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nin ve Kartal Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle açılan Aşçılık Okulu, Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde kursiyerlerle aşçılık eğitimine başladı.

Aşçı Çıraklık kursu ve Aşçı Yardımcılığı kursu olan okulda 60 kişi aşçılık eğitimi alıyor. 30 kursiyer daha önce Aşçılık Çıraklığı kursunu bitirip; Aşçı Yardımcılığı kursuna başladı.

Yeni katılan 30 kursiyer de Aşçı Çıraklığı eğitimi alacak. Aşçı Çıraklığı kursu haftada 2 gün, Aşçı Yardımcılığı kursu ise haftada 3 gün 9:00’dan 16:00’ya kadar; toplam 4 ay sürecek. Kursiyerler aşçılık eğitimlerini tamamladığı zaman Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Aşçı Çıraklığı, Aşçı Yardımcısı sertifikası alacaklar. Aşçı adayları kurs süresi boyunca sıcak yemekler, mezeler, pastalar, dünya mutfağından çeşitli yemekleri uygulamalı olarak öğrenecekler.

Kartal Belediyesi, ABD İstanbul Konsolosluğu işbirliği ile Afrika asıllı Amerikan vatandaşı olan, yemek araştırmacısı ve yazarı Rachel Finn’i, kursiyerlere Afrika kültüründen yemek tatlarını öğretmek üzere; Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalite Merkezi’nde yer alan Aşçı Okulu’na davet etti.

Yemek araştırmacısı ve yazarı olan Rachel Finn, Aşçı Okulunda kursiyerlerle beraber Afrika usulü tavuk kızartması yaptı. Programa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcıları, ABD İstanbul Konsolosluğu’ndan Kültür Konsolosu Kimberly Serivner, Kültür programları uzmanı Sevil Sezen ve Zeynep Kabukçu’da katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Öz, misafir aşçı olarak gelen Rachel Finn ve kursiyerlerin hazırlamış olduğu Afrika usulü yemekten tattı. Başkan Op. Dr. Altınok Öz, kursiyerlere, misafir aşçı Rachel Finn’e ve ABD İstanbul Konsolosluğu personeline katkılarından dolayı teşekkür etti.

Op. Dr. Altınok Öz, Aşçı Okulu’nda bulunan kursiyerlerin Kartal’da kentsel dönüşümün sağlayacağı iş olanaklarıyla oluşacak istihdam alanlarında aşçılara da ihtiyaç duyulacağını; bu kurstan sertifika alacakların bu süreçte ve daha sonraki dönemlerde çok rahat iş bulabileceğini belirtti. Başkan Op. Dr. Altınok Öz konuşmasının ardından kursiyerler, misafir aşçı Rachel Finn ve ABD İstanbul Konsolosluğu’ndan heyetle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası yapıldı

Bu yıl Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6. Kez düzenlenen “Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası”, İSTMARİNA AVM’de 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. İlçemiz okullarından seçilen öğrenciler, okul içi turnuvalarda gösterdikleri performanslarıyla yarışmaya katılma hakkı kazandılar. İlkokul kategorisinde Hedef 5, Zıp Zıp, Barikat ve Mangala; Ortaokul kategorisinde Pentago, Mangala, Abalone, 9 Taş; Lise kategorisinde ise […]

Genel
08 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun parmağındaki mor lekelerin sırrı çözüldü

Münevver Karabulut’u vahşice katlettikten sonra tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun parmağındaki mor lekelerin sebebi ortaya çıktı. Lise öğrencisi sevgilisi Münevver Karabulut’u 2009 yılında vahşice katlettikten sonra tutuklanan Cem Garipoğlu cezaevinde intihar etmişti. Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri Geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Şimdi de intihar etmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. OTOPSİ FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI Cem Garipoğlu […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
BURAK BORA’YA GEL; KAN VER, CAN VER!

BAŞKALARININ HAYATI SİZİN DAMARLARINIZDA AKIYOR!     İLGİLİ HABER Kartal Matematik Yarışması (KARMATYA) yapıldı Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılından beri her sene kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenliyor. Bu sene 10.sunu düzenledikleri kan ve kök hücre bağışı kampanyası, bağışçıların katkılarıyla varlığını sürdürüyor. Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli hastalıklarla mücadele eden […]

Adalar
08 Mayıs 2024
Adalar Belediyesi Meclis Toplantısı Adalılarla Beraber Yapıldı

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, seçim vaadini yerine getirerek meclis toplantısını açık havada Ada sakinleriyle birlikte yaptı. Adalar Belediye Meclisi, meclis toplantıları Belediye Hizmet Binasında değil,  beş adada halka açık şekilde yapılıyor. Mayıs ayının ilk toplantısı 6 Mayıs’ta Kınalıada’da ada sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Adalıların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Ali Ercan Akpolat,  halka açık […]