SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla Kültür Ve Eğitim Üssü Olacak

Yayınlanma:
ABONE OL
Tuzla Kültür Ve Eğitim Üssü Olacak

Tuzla Belediyesi, kültür ve eğitim seferberliğine hazırlanıyor. Sanayinin yoğun olarak yer aldığı ilçede, kültür ve eğitim projelerine hız verildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’nın kültür ve eğitim üssü olacağını söyledi. Tarihi Tuzla Evleri aslına uygun olarak onarılacak, ilçede bir eğitim üssü oluşturulacak ve el sanatları teşvik edilecek.

 

İlçede büyük sanayi kuruluşlarının olduğuna dikkat çeken Yazıcı, “İlçemiz genellikle sanayi ile anılmakla birlikte, potansiyel kültürel varlıklarımız gözden kaçmaktadır. Ancak yeni dönemde yapacağımız eğitim ve kültür hamleleriyle birlikte, artık Tuzlamız eğitim ve kültür üssü olarak anılacak” diye konuştu. İlçede Sabancı, Okan, Piri Reis ve İTÜ Denizcilik Fakültesi olmak üzere dört üniversitenin bulunduğuna dikkat çeken Dr. Yazıcı, Üniversite-Teknopark-ARGE üçgeni kurup, ilçeyi bilim ve araştırma merkezine dönüştüreceklerini vurguladı. Başkan Şadi Yazıcı’nın Tuzlayı Eğitim ve kültür üssü haline getirecek projelerinden bazıları şunlar:

 

Orhanlı Ve Akfırat’a Eğitim Köyü

        

İstanbul’da belde belediyelerinin kaldırılmasıyla Tuzlaya bağlanan Orhanlı ve Akfırat, eğitim projesi içerisinde büyük önem taşıyor.  Geniş ve sakin alanların bulunması nedeniyle eğitim projesinin ana üssü bu mahalleler olacak. Akfırat ve Orhanlı bölgelerini daha da cazip hale getirecek bu eğitim projesiyle, ilk, orta ve yükseköğretim kurumları kampus şeklinde bir arada toplanarak bir eğitim köyü kurulacak. Projeyle hem eğitimin kalitesinin yükseltilmesi, hem de bölgenin metropole nitelikli personel yetiştirilmesi rolünü üstlenmesi sağlanacak.

 

Tarihi Ahşap Evler Onarılacak

        

İlçeye ayrı bir güzellik katan ancak birçok semtte harabe haline gelen tarihi Tuzla Evleri yeniden canlandırılacak. Tarihi Tuzla kent merkezi, aslına uygun yapılacak restorasyon çalışmalarıyla tarihi dokusuna uygun biçimde yeniden düzenlenecek. I. Derecede Arkeolojik ve Kentsel Sit Alanı’nda kalan Köyiçi 40 paftada harabeye dönüştüğü için hem görüntü kirliliğine yol açan, hem de komşu binalar için tehlike oluşturan çoğu ahşap tarihi evler, aslına uygun olarak yeniden restore edilerek turizme kazandırılacak. Tuzla Köyiçi Mevkii; Ankara Beypazarı ve Safranbolu gibi, tarihi evleriyle turizm açısından bir cazibe merkezine dönüşecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, Tuzla Belediyesi’ne yaptığı ziyaret sırasında projelerle ilgili Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’dan bilgi aldı ve Anıtlar Kurulu’nda bekleyen projelerin onayı için bizzat ilgileneceğinin sözünü verdi.

 

Uluslar Arası Fuar Merkezleri Yapılacak         

         

Bakir alanların yoğun olduğu İlçede, fuar ve expo alanları da kültürel projeler içerisinde ayrı bir yer tutacak. Gerek uluslar arası fuar alanları, gerekse Formula1 organizasyonlarıyla Tuzla’ya uluslar arası vizyon kazandırılarak, bölge yerli ve yabancı turistlere yönelik gezi alanı ve turizm merkezine dönüştürülecek. Özellikle İstanbulpark’ın yalnızca F1 yarışlarına değil, farklı etkinliklere de ev sahipliği yapması için çeşitli projeler üretilecek. Böylelikle Tuzla’nın, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Organizasyonu kapsamında etkin bir rol üstlenmesi sağlanacak. Öte yandan Tuzla’nın 6meşhur köftesini de İstanbul, Türkiye ve Dünya’ya daha iyi tanıtmanın formülleri aranacak.

 

Elsanatları Canlanacak

        

 

Günümüzde hemen hemen her işkolunun teknolojiyle yapılması nedeniyle kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları da canlandırılacak. İlçedeki zanaatkarlar tespit edilip, mesleklerini icra edebilmeleri için atölyeler kurularak her türlü kolaylık sağlanacak. Her mahallede bir hanımlar kulübü kurulacak. Özellikle İSMEK’le işbirliği yapılarak klasik kurslar dışında daha üst düzey çalışmalar yapılıp, elbecerilerinde hanımları meslek sahibi yaparak bundan gelir temin etmeleri sağlanacak.

İlgili Haberler