Haber hırsızlarına uyarı!..

Yayın: 09:45 - 09.05.2011
Güncelleme: 09:45 - 09.05.2011

Gazetecilik adına emek vermeden kopyala yapıştır yöntemi ile iş yapmaya çalışan emeğe saygısızları uyarıyoruz.

Kendisine saygısı olmayanın başkasına da saygısı olmaz. İş yapıyorum diyerek yapmaya çalıştığı işi yüzüne gözüne bulaştırarak, gazeteci etiketine sığınarak ortalıkta dolaşan şahıslar biliniz ki bu devran böyle gitmez.

Başkasının emek vererek hazırladığı haberleri kopyacılık yöntemiyle emek vermeden kullanmanın adı, tek kelimeyle  “ Hırsızlık” tır.  

Bu yöntemle gazetesine haber dolduran zihniyet için haberin içeriği veya önemi yok, sadece bölgeyle ilgili haber olsun yeter.

Kartal Haber Gazetesi tercih ediliyorsa sebebi var…

Şu nokta unutulmamalı ki biz Kartal Haber Gazetesi olarak İHA ( İhlas Haber Ajansı) CİHAN ( Cihan Haber Ajansı) yasal olarak aboneyiz. Yani yayınladığımız haberler için ajanslara bir bedel ödüyoruz. Yayıncılık gazetecilik yapılıyor ise haber desteği almak gereklidir.

Fakat biz bedel ödeyip haber satın alalım veya özel haber yapmak için özveriyle haber hazırlayalım kopyacı hırsızlar da kolay yolu seçip haberleri çalsınlar. Olmaz böyle.

Haberlerimizi iznimiz olmadan yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapma hakkımızı da kullanacağız, haberlerimizi izinsiz kullanan gazete vs. yayınları da ifşa edeceğimizi bildirir, bu yöntemi uygulayanların dikkatine sunarız.

Her işin bir etik kuralları vardır. Haber paylaşma olmaz mı hiç elbette olabiliyor, lakin izin alınarak haber verilerek olur.

Kartal Haber Gazetesi – Haber Servisi

Exit mobile version