Bağış, Amerika bölünüyor mu?

Yayın: 21:43 - 18.05.2011
Güncelleme: 21:43 - 18.05.2011

Ak Parti politikalarının ülkeyi bölmeye parçalamaya yönelik olduğu yönündeki iddiaların gündemde fazlasıyla yer bulmasına, Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,  başkanlık sistemi ve yabancılara toprak satışı konusu ile ilgili önemli açıklamalar da bulundu.

 

 Bakan Bağış, “Biz illada bir başkanlık sistemi getireceğiz demedik biz dedik ki, Türkiye bunu bir tartışsın. Bu gün dünyada başarılı olmuş bütün ülkeler dünyanın süper gücü olmuş bütün ülkelerin Başkanlık Sistemiyle yönetiliyor olması da bir tesadüf değildir.

Çünkü o istikrarı sağlıyor, biz istikrar sürsün diyoruz. İstikrarı sürdüren sistemlerden bir tanesi de Başkanlık Sistemi, ama buna millet karar verecek. Biz size Başkanlık sistemi ne getirir ne götürür anlatırız.

Başkanlık sistemi bölünmeye yol açar mı?

Peki ABD bölünüyor mu? Fransa, Rusya, Brezilya, bölünüyor mu? Bu saydığım ülkeler dünyanın en güçlü ekonomisi olan ülkeler değil mi? En hızlı büyüyen ve vatandaşlarına en iyi imkanları sunan ülkeler değil mi? Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok Ama vakti geldiği zaman ne getirir ne götürür biz sizlerle paylaşacağız.

Önce anayasa, sonra rejim değişikliği!..

Ve böyle bir sistem değişikliğine gidilecek olursa kararı siz vereceksiniz. Önce vatandaşlarımızın benim diyebileceği bir yeni anayasa ondan sonra rejimle ilgili bir değişiklik gerekirse ona bakarız, ama hiçbir şey değişmese bile bir sonraki cumhurbaşkanını halk seçecek dedi.

Topraklarımız yabancılara mı satılıyor?

Yabancılara toprak satışı konusunda ise mütekabiliyet denen bir kural vardır. Mütekabiliyet; Almanya, Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşlarına toprak veya mülk, ev, araba, arsa, arazi satışına izin veriyorsa bizde o ülkenin Almanya’nın vatandaşlarına bu ülkede arsa, toprak, mülk..vs. almasına izin veriyoruz. Mesela Azerbaycan dost ve kardeş ülke diyoruz Ama Türkiye vatandaşlarının toprak almasına izin vermiyor. Bizde onlara vermiyoruz.

Toprak satışı, bir şehirin binde iki (1000/2) oranını geçemez…

Bizim vatandaşımıza imkan tanıyana biz de imkan veriyoruz. Ama bir takım sınırlamalar getiriyoruz. Mesela Hatay ilimiz de şuan yabancılar mülk alamıyor niye bir ilimizde toplam arazinin binde ikisinden fazlası yabancıların eline geçmişse donduruyoruz.

Yani biz kendi ulusal çıkarlarımızı koruyoruz. Kota koyuyoruz. Mesela Türkiye’nin bazı hassas olduğu bölgelere var ülkenin emniyeti ve güvenliği için orada da bir takım kısıtlamalar var onun dışındaki tek kural mütekabiliyettir.

Birde bir şehir efsanesi var MHP’liler dillendirdiler. İsrailliler gelip Urfa’yı bütün Güneydoğu Bölgesindeki bütün arazileri satın alıyorlar. Kulağınıza böyle bir palavra gelmiş olabilir. İsrail hükümetine ya da her hangi bir firmasına satılmış böyle bir arazi yoktur.

İşte yabancılar mülk satışı ve toprak taşıyla ülkeyi ele geçiriyor gibi davranışlarla milleti korkutmaya çalışıyorlar. Vatan sevmek çalışarak olur, hassasiyetleri gözeterek olur, bizde bu vatanı sizler kadar düşünüyor ve seviyoruz.

Ona göre bir takım kararlar alıyoruz. Bu güne kadar hiçbirimizin ayıklayabileceği bir krizin başarısızlığın müttefiki olmadık.

Exit mobile version