Kayalıoğlu” Yerel basın kendi kaderine terk edildi”

Yayın: 17:48 - 05.06.2011
Güncelleme: 17:48 - 05.06.2011

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Ayten Kayalıoğlu, Kartal’da gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda yerel basınla bir araya geldi.

Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’ün eşi Feray Öz ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında Kayalıoğlu; “Yerel hizmetleri çabuk unutulan, bugün demokrasi, özgürlükler ve halkın doğru bilgilendirilmesinde rolü olan ayrıca kamu adına denetim işlevi de gören yerel basının yaşamsal önemi görmezlikten gelinerek kendi kaderine terk edildi” dedi.

 

Yerel basına bu günde çok ihtiyaç olunduğunu söyleyen Aday Kayalıoğlu sermaye gruplarının denetimine giren yaygın medyanın gerçek işlevinden uzaklaşarak bu alanda bıraktığı boşluğu yerel medyanın doldurduğunu belirtti. Ayrıca İstanbul’daki imar cinayetlerine dikkat çeken Kayalıoğlu, yaygın medyada bu konuyla ilgili anlamlı, sürekliliği olan bir karşı çıkış göremediğini ifade etti.

 

Yerel basını ve tüm beklentilerimizi karşılayacak duruma nasıl gelebiliriz?

Kayalıoğlu; “Öncelikle CHP’li olarak amacımız medyayı sağlıklı bir yapıya kavuşturmak, gerçekten gazetecilik yapanla, ilan gazetelerini ayırmak, yerel basın çalışanlarının mesleki bilgi ve becerilerini arttırmaları için destek olmak ve yasadan kaynaklanan ciddi problemler var bunları çözmek için çabalayacağız” dedi.

 

Yerel basın resmi ilan pastasından yeterince pay alamıyor

 

Gazetelerin önemli sıkıntılarından bahseden Kayalıoğlu, “özellikle ekonomik kaynaklı sıkıntıların gazete sahiplerinin reklam pastasından pay alamamaları şikayet etmelerine neden oluyor.

 Parlamentoya girdiğim takdirde yerel gazeteleri desteklemek için öncelikle resmi ilanlarla ilgili kriterlerin esnetilmesi konusunda girişimlerde bulunacağım ve medyanın önündeki engellerin kaldırılması için öncülük edeceğim dedi.”

Exit mobile version