CHP’linin vekiline yemin sitemi!..

Yayın: 22:36 - 09.07.2011
Güncelleme: 22:36 - 09.07.2011

Niye yemin etmiyorsunuz?

Bizler sizlere ne diye oy verdik,  Sosyal demokrat bile olmayan iki kişiyi bir davadan kurtarmak için CHP’yi meclis iradesinin dışında tutmaya ne hakkınız var.

Kartal Belediyesinin düzenlediği Uluslar arası taş Heykel sempozyumunun kapanış programına davetli olarak gelen İstanbul 1. Bölge Milletvekili Kadir Öğüt’ü CHP’li olduğunu belirterek soru soran bir vatandaşın, “ Bizler sizleri milletvekili olasınız da memlekete faydalı çalışmalar yapasınız diye çalıştık oy verdik ve seçilmenizi sağladık, şimdi siz niye yemin etmiyorsunuz?  CHP’yi meclis iradesinin dışında tutmaya ne hakkınız var!” diye tepki göstermesi çiçeği burnunda vekili zor durumda bıraktı.

Vatandaşın tepkisi üzerine cevap verirken sinirlendiği gözlenen İstanbul 1. Bölge Milletvekili Kadir Öğüt’ün “ Siz eğer iyi bir partili iseniz biraz sabredin bizlere güvenin biz geri adım atmayacağız ve fakat anamuhalefet partisi olarak halkımız için çok faydalı işler yapacağız” demesi de yemin krizine kızgın olan vatandaşı tatmin etmedi.

Kızgın vatandaş vekile sitemli konuşmasını devam ettirirken, “- yemin etmemeye hakkınız yok mecliste sizlere oy vererek vekil tayin eden milyonlarca halkın yani bizim hakkımızı savunmalısınız, bir davadan yargılanan iki kişinin değil. Bu durumun hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Üstelik bu iki kişinin sosyal demokrat olduğunu da iddia edemezsiniz” şeklinde ısrarını sürdürdü.

Exit mobile version