SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başbakan hedef gösteriyor, polis belediyelerimizi basıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı:

CHP’li belediyelere yapılan operasyonun komutası Başbakanda. Başbakan hedef gösteriyor, polis belediyelerimizi basıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, bir süredir CHP’li belediyelere yönelik olarak gerçekleştirilen ve son olarak sabah saatlerinde Kadıköy Belediyesi’nin yönetici ve çalışanlarının gözaltına alınmasıyla devam eden operasyonları protesto etti.

Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması yapan CHP’liler, CHP’li belediyelere sahip çıktı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk burada yaptığı açıklamada,  20 yıllık yönetici olduğunu ve uzun süredir Kadıköy Belediyesi çatısı altında bulunduğunu belirterek, son bir yıla kadar çeşitli teftişler, denetimler gördüklerini, bunları da demokratik devlet yapısı içerisinde normal olan, bazen de yönetimlere göre ağırlaşan veya hafifleşen durumlar olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Ancak son bir yıldır artık adalet duygusunun her köşede arandığı günler yaşanmaya başlandığını öne süren Öztürk, “Özellikle son bir kaç aydır sistematik olarak CHP’li belediyelerin aranması ve bu şekilde itibarsızlaştırma işleminin yapılması tesadüf değildir. Kurumlar teker teker itibarsızlaştırılırken, yıpratılırken, bir tek şeye bakılıyor. Bunlar demokratik, laik hukuk devletini koruyan kurumlar mıdır, değil midir? Koruyansa o zaman hücum edelim” şeklinde konuştu.

Öztürk, “Kadıköy, Atatürk ilke ve devrimlerinden taviz vermeyen yönetimlerle idare edilecek. Ben gitsem dahi burayı başkaları hiçbir zaman alma şansına sahip değildir” diye konuştu.

‘CHP’li belediyeleri sırayla basıyorlar’

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, AKP iktidarının CHP’li belediyelere asılsız iddialarla operasyon yapmayı alışkanlık haline getirdiğini belirterek, “İsimsiz ihbarlarla operasyon düzenliyor, belediye çalışanlarını karga tulumba gözaltına alıyor, tutukluyorlar. 2010 Aralık ayında Maltepe Belediyesi’ni bastılar, olmadı. Aynı ay Silivri Belediyesi’ne operasyon yaptılar, bu yıl içinde Sarıyer’e el attılar olmadı, Avcılar’a yüklendiler olmadı, Büyükçekmece’yi deneyelim dediler, yine olmadı… Geçtiğimiz hafta bir kez daha bastılar Maltepe Belediyesi’ni. İstedikleri sonuca ulaşamamak öfkelerini iyice artırmış olmalı ki, bugün de Kadıköy Belediyesi’ne yöneldiler, yöneticilerini gözaltına aldılar” diye konuştu.

‘Başbakan CHP’li belediyelere savaş açtı’

Başbakanın kendi partisinden olmayan tüm belediyelere savaş açtığını vurgulayan Salıcı, “Kendinden olmayan tüm belediyeleri hedef gösteriyor. Önceki gün yine ortalığa inciler saçtı Sayın Başbakan. CHP’li belediyelerin Alman Vakıfları’ndan para aldığını, hatta bu paraların terör örgütüne gittiğini iddia etti. Dokuz yıldır hepimiz biliyoruz, Sayın Başbakan sık sık konuşmanın şehvetine kapılıp, mesnetsiz iddialar ortaya atabiliyor. Sayın Başbakana sesleniyoruz: Polis, yargı, MİT elinizde. İstediğiniz kişiyi hukuka aykırı şekilde dinleyebiliyorsunuz. Sayın Başbakan, elinizde bu kadar olanak varken, bu iddianızı ispatlamak zorundasınız” dedi.

‘İşbirliği anlaşmasında Başbakanın imzası var’

Türkiye Almanya Mali İşbirliği Anlaşması’nın altında Başbakanın imzası olduğunu hatırlatan İl Başkanı Salıcı, “Anlaşmaya dayanarak senin belediyelerin kredi kullanacak, verilen kredilerde Hazine Müsteşarlığı onayı olacak, Alman Vakıfları Türkiye’de resmi muhatap olarak Türk Belediyeler Birliği’ni tanıyacak, onun da başında Sayın Kadir Topbaş olacak, Protokoller imzalanacak, işbirliği yapılacak… Sonra dönüp CHP’li belediyeler Alman vakıflarından para alıyor diyecekseniz öyle mi?” dedi.

‘Siz önce deniz Feneri’ne bakın’

Başbakanın CHP’li belediyelere boynunuz eğri diyeceğinize, kendi eğrisine bakması gerektiğin söyleyen Salıcı, “Yolsuzluk, usulsüzlük arıyorsanız, CHP’li belediyelere değil, yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktığı halde kapısından içeri bir kez bile İçişleri Bakanlığı müfettişi sokulmamış AKP’li belediyelere bakın önce. Deniz Feneri’ne bir bakın önce” diye konuştu.

 

‘Başbakan işaret ediyor polis operasyon yapıyor’

Kadıköy Belediyesi yöneticilerinin ve çalışanlarının gözaltına alınmasının, Başbakanın bu açıklamalarından hemen sonra olması dikkat çekici olduğunu ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, “Belli ki Sayın Başbakan, operasyonlardan önceden haberdar olmanın ötesinde, bu operasyonların komutasını da üstlenmiş durumda. Başbakan işaret ediyor, polis ya belediyelerimizi basıyor ya yöneticilerini gözaltına alıyor. Peki ne yapıyor CHP’li belediyeler? Tüm engellemelere rağmen, tüm kaynaksızlığa rağmen, tüm mesnetsiz operasyonlara rağmen, tehditlere, baskılara rağmen belediyelerimiz, “Makyaj Belediyeciliği” anlayışıyla değil, “Sosyal Demokrat Belediyecilik” anlayışıyla projeler üretiyor ve uyguluyor. Yaptığı “Makyaj Belediyeciliği” sapır sapır dökülen AKP, “balon projelerle” uyutmaya çalıştığı İstanbul’u önümüzdeki yerel seçimlerde kaybedeceğini çok net görüyor. Paniklerini saklayamıyorlar artık. CHP’li belediyeler çalıştıkça, ürettikçe AKP iktidarı operasyon silahına daha da çok sarılıyor” dedi.

‘Bunların hesabını tek tek soracağız’

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü olarak, CHP’li belediyelerin arkasında olduklarını vurgulayan Salıcı, “Mesnetsiz operasyonlarla; baskılarla, tehditlerle, belediyelerimizin ve partimizin adını kirletmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Önümüzdeki yerel seçimlerde, İstanbul’u haramilerin elinden alacak ve gerçek sahibi olan İstanbullulara teslim edeceğiz. İstanbul’un birilerinin “babasının malı” olmadığını da tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Ve CHP iktidarında tüm bunların hesabını tek tek soracağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Bu arada, protesto sırasında CHP Kadıköy Gençlik Kolları üyeleri, Belediyenin başkanlık binasının girişine “Asla teslim olmayacağız” yazılı pankart astı. Grup üyeleri, konuşmaların ardından bir süre daha alkışlarla slogan attıktan sonra dağıldı.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]