Kartal’da günlük yayınlanan gazete vardı!

Yayın: 12:24 - 11.10.2011
Güncelleme: 12:24 - 11.10.2011

Kartal’da bir zamanlar günlük gazetesi vardı. Her gün muntazaman çıkan, okuyucusuna ulaşan KARTAL’IN SESİ GAZETESİ günlük 250 adet basılıyordu. Kurucusu, İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşeri Müdürlüğünü de yapan Rahmetli Yaşar Çelik, kıt imkanlarına rağmen kendi Matbaa tesislerini kurdu. 1970-1990’lı yıllara kadar sürekli yayın hayatını devam ettiren KARTAL’IN SESİ Gazetesi Bölgesel Günlük Siyasi Gazete idi.

Siyasi kimliği vardı

Halk Partisi’nin den bir dönem Kartal Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde de bulunan Yaşar Çelik çok renkli bir insandı. Siyah ve Beyaz takım elbisesi ve ağzındaki PURO ile adeta Kartal’ın simgesi konumuna gelen Yaşar Çelik uzun yıllar KARTAL’IN SESİ Gazetesini yaşattı ve okurlarına ulaştırdı.

İlgili yıllarda yalnız Kartal ‘da çıkan KARTAL’IN SESİ Gazetesi şimdi olduğu gibi belediye’den ilan ve reklam desteği almadan çıkan bir gazete idi. Günlük Gazetenin hatırı sayılır bir reklam alanı vardı. Özellikle fabrika, otel, arsa ve vs.vs ilanlarla ayakta duran KARTAL’IN SESİ Gazetesinin’ de hızlı bir muhabiri idim. Şimdi olduğu gibi her konuda haber üretirdim. Tabii ki ağırlık spor haberleri idi. Rahmetli Yaşar Çelik Ata sporumuz güreşi çok sevdiği için GÜREŞ ağırlıklı haberleri hazırlamamı benden isterdi.

İlkel ortamda basılıyordu

Günün şartlarına göre, ilkel makine ile basılan gazetenin harfleri de saatler süren emek sonuncunda dizilir ve sıfır hata ile basılırdı. Siyah-Beyaz çıkan KARTAL’IN SESİ Gazetesinin kurucusu, İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kırkpınar Başcazgırı Şükrü Kayabaş ile görülüyor.(Şapkalı)

KARTAL’IN SESİ Gazetesinin 1980 yılı BASKISI görülüyor.

Fethi Satıcı

 

Exit mobile version