Varyap Türkiye’nin ilk ve tek “yeşil lüks” projesi Varyap Meridian’in satış ofisinde, projenin genelinde de uygulanacak yenilenebilir enerji üretimine geçti.
Son yıllarda uluslararası gayrimenkul geliştirme sektöründe en çok kabul gören ve bulunduğu doğal ortamla uyumlu tasarım ve uygulama gerektiren “bütünsel sürdürülebilirlik” anlayışını Türk gayrimenkul piyasasına sunan Varyap, inşaatı Batı Ataşehir’de devam eden Varyap Meridian’in satış ofisinde, rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanarak yenilenebilir enerji üretimine başladı.
Satış ofisinde kurulan rüzgar türbini ve güneş panellerinden oluşan 180kW’lık toplam kurulu gücü bulunan sistem satış ofisinin 1000kwh olan toplam tüketiminin 51,12kwh’lık bölümünü karşılıyor. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin belirlediği LEED kriterlerine uygun olarak çalışan sistem proje genelinde yüzde 40’a varan enerji tasarrufu sağlayacak önlemlerin bir parçası olarak uygulanıyor.
Varyap Meridian nasıl tasarruf ediyor?
Türkiye’nin, içinde konut, otel ve ticaret alanları bulunan, ilk ve tek yeşil lüks karma konut projesi olan Varyap Meridian, tasarımından malzeme kullanımına değin her aşamada çevreyle uyum ve sürdürülebilirlik kriterlerini gözetmesiyle öne çıkıyor. Daha tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi ve atık yönetimiyle projede yüzde 40’a varan enerji, su ve ısı tasarrufu, proje sakinlerine yüksek konforda minimum tüketim maliyeti sağlıyor.
Varyap Meridian projesinde tasarrufla ilgili olarak yapılan radikal düzenlemeler arasında; binaları güneş ve rüzgara göre konumlayarak ısı kayıplarını minimize etmek, doğru malzeme seçimleriyle yalıtımı artırmak, az enerji tüketen A sınıfı elektrikli ekipmanlar kullanmak, doğal aydınlatmadan maksimum yararlanmak, az elektrik tüketen lambalar kullanmak, yağmur sularını toplamak ve peyzajda az su tüketen bitkilere yer vermek gibi önlemler bulunuyor
Varyap Meridian konutlarında TSE, LEED ve uluslararası kurumlar (ASHRAE) tarafından belirlenmiş standartları uygulayarak normal bir konuta göre yüzde 40’a varan oranlarda tasarruf elde ediliyor.
VARYAP Hakkında
Varlıbaş Holding’in gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik kuruluşu olarak 1980 yılında kurulan Varyap Varlıbaşlar Yapı San. Ve Tur. Yat. Tic. A.Ş (VARYAP), iş modelinde finansman, inşaat, pazarlama ve satış gibi aşamaları da içeren gayrimenkul geliştirme faaliyetinde önemli bir deneyime sahiptir. Şirket, konut, alışveriş merkezi, ofis gibi gayrimenkul projelerinde kurumsal yaklaşım benimseyerek pazar analizleri, fizibilite, mimari seçimler ile birlikte finansman modelleri geliştirmektedir. Taahhüt projelerinde de çok önemli deneyime sahip olan VARYAP, İstanbul Çağlayan’da Avrupa’nın en büyük Adliye Sarayı inşaatını yapmaktadır. TOKİ ile gerçekleştirdiği hasılat paylaşımı modeli ile Türkiye’nin en büyük ve prestijli konut projesi ortak girişim Uphill Court Ataşehir ve Uphill Court Bahçeşehir projelerini de hayata geçirmiştir.
VARYAP tüm faaliyetlerini, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi kalite belgeleri çerçevesinde sürdürmektedir. VARYAP aynı zamanda, grup şirketlerinin uluslararası platformda tanınmasını ve ulusal ve uluslararası inşaat endüstrisi ile yakın temasta bulunmasını sağlayan Dun & Bradstreet Veritabanı (D&B), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Urban Land Institute (ULI) kuruluşlarının bir üyesidir. VARYAP Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘2007 yılı Patent Ödülleri’nde, inşaat dalında ‘Altın Ödül’ almaya layık görülmüştür. Varlıbaş Holding hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen www.varyap.com adresini ziyaret ediniz.
İlgili Haberler
Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti
Saddam Gerçekten Bir Devlet Adamı Mıydı?
Maltepe’de Cumhuriyet’in 101’inci yılı coşkuyla kutlandı
Cumhuriyet’in 101. Yıl Dönümü Kartal’da Bengü konseriyle Coşkuyla Kutlandı
Tuzla’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkuyla gerçekleştirildi
Kayıp Etmeye Mahkûm Olan Tutarsız Türkmen Politikası