İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen seminerler kapsamında gerçekleştirilen ‘İhracatçı Nasıl Olunur?’ semineri yoğun ilgi görürken, esnaflar da ihracat yapmak için istekli olduklarını dile getirdiler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, esnaflara yönelik yaptığı seminerler devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın önem ve destek verdiği seminerler kapsamında 20 konuda esnaflara eğitim veriliyor. Bu çerçevede de yıl içerisinde ‘Etkili İletişim Eğitimi’, ‘Etkin Yönetim Eğitimi’, ‘İyi Tarım Organik Tarım’, ‘Takım Çalışması ve Motivasyon’, ‘İkna Teknikleri Semineri’, ‘İş Ahlakı ve Sorumluluk Bilinci Eğitimi’ ve ‘Markalaşma Semineri’ gerçekleştirildi.
Hal Müdürlüğümüzde son olarak da; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyetin 100. yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi doğrultusunda esnaflarımıza ‘İhracatçı Nasıl Olunur?’ semineri verildi. Hal Müdürlüğü Konferans Salonundaki seminere Hal Müdürü Bayram Ali Çakıroğlu, Hal Müdür Yardımcısı Ahmet Hüsrev Köse ve hal esnafı katıldı. Gümrük Müşaviri Rıdvan Haliloğlu’nun verdiği seminerde ihracatçı nasıl olunacağı, ihracat yapmak için gerekli prosedür ve kolaylıkları konularında bilgiler paylaşıldı.
İhracat yapmanın dışardan bakıldığı zaman özellikle yaş meyve ve sebzede ürünlerin bozulması riski, gümrükten geçip geçmeyeceği, ürünün karşılığı olan ücretin alınıp alınmayacağı gibi konular göz önüne alınarak çekinildiğinden bahseden Haliloğlu, aslında bunların profesyonel ekiple çok kolay bir şekilde aşılabileceğine dikkat çekti. Ülkemizin geleceği için ihracat yapmanın, ülkemize döviz girdisi sağlamanın çok önemli olduğunun da altını çizen Haliloğlu, bu çerçevede de herkesin ülke için bir şeyler yapması gerektiğini söyleyerek “Profesyonel destekle hal esnaflarımız çok rahat ihracat yapabilirler.
Ürünün bozulabilecek olmasından, ürünün karşılığı olan paranızı alıp almayacağınızdan, ürünlerin laboratuvar testlerinden geçip geçmeyeceğinden çekiniyorsunuz. Ancak bunları aşmak aslında çok kolay. Örneğin bir ürün için gerekli testlerin ihracat yapılacak olan ülke tarafından kabul edilmesi için o ülkelerin onay verdiği bir laboratuvardan test yaptırarak sorunu çözebilirsiniz. Ürünün bozulması riskine karşı da oldukça düşük ücret karşılığında sigorta yaptırıyorsunuz. Herkes bunun çok yüksek bir meblağ olacağını düşünüyor. Ancak öyle değil. Bir kamyon dolusu ürünü 300 TL civarına rahatlıkla sigortalatabilirsiniz. Aynı şekilde paranızı almanızın garantili yöntemi var. Bankalar üzerinden işlem yaparak bu giderilebilir. Ayrıca bunu da sigortalatarak garantili bir şekilde ihracat yapılabilir. Yeter ki, ihracat yapmak isteyin. İhracat yapmak çok zor değil.” dedi.
Hal esnaflarının bir araya gelerek, profesyonel ekibin yer aldığı bir anonim şirket kurarak, çok rahat bir şekilde kendi işlerinin yanı sıra ihracat da yapılabileceğini kaydeden Haliloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hal esnafları olarak bir araya gelip, ihracat amaçlı ortak bir şirket kurabilirsiniz. Sizler bu işin uzmanı kişilersiniz. İyi üründen anlarsınız. Şirkette profesyonel bir ekip oluşturup, ihracatınızı çok rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İlerleyen süreçte sektörün de önde gelen firmalarından olabilirsiniz. Sadece bunun için ihracat yapmaya gönül verecek 5-10 esnaf olması yeterli. Bunun birçok örneği var ülkemizde. Siz de bunu yapabilirsiniz. Ben de size bir Gümrük Müşaviri olarak ücretsiz katkı vermeye de hazırım”
Seminerin sonlarında esnafların sorularına da yanıt verilirken, esnaflar seminerin çok faydalı geçtiğini dile getirerek, ihracat yapmak istediklerini vurguladılar.
İBB Hal Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında ihracatla ilgili ‘Dış Ticaret ve Gümrükleme’ ve ‘İhracat Yapabilmek İçin Gereken İşlemler’ gibi konularda seminerler gerçekleştirilecek.
İlgili Haberler
Başkan Yüksel, Kartal’da o bölgeyi akıllı bir kent yapmayı planlıyoruz
Kerkük’ün Türk kimliği değiştiriliyor!
Kartal Belediyesi kreşlerinde “Yes To Science” bilimsel eğitim projesi uygulanıyor
AYGAD Basının Problemlerini Gündeme Getirdi
Kayıt Dışı Korsan Çalışan Elektrikçilere Dikkat Edin
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Montaj Başvuruları Erişime Açıldı!