SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Milletvekilleri için mendil açtılar

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, milletvekili zammını protesto ederek, milletvekilleri için mendil açıp, para topladı.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, milletvekili zammını protesto ederek, milletvekilleri için mendil açıp, para topladı. Toplanan paralar milletvekillerine ulaştırılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilecek.

Türkiye Kamu-Sen,İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, İstanbul Valiliği önünde toplanarak, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkarılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi ve bir gecede Meclis’ten geçirilen milletvekili maaş zammını protesto etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal‘ın da destek verdiği eylemde, Türkiye Kamu-Sen üyeleri, mendil açarak milletvekillleri için para topladı. Toplanan 17 lira 40 kuruşun milletvekillerine iletilmek üzere TBMM‘ye gönderileceği belirtildi.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu – Sen İstanbul İl Başkanı M.Hanefi Bostan, çalışanlar olarak bir gecede emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zamla şoke olduklarını söyledi. Kamu çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırının altında ücretle geçinmeye çalıştığını belirten Bostan şunları söyledi:

“İki yıl milletvekilliği yapanların emekli olduğunda Cumhurbaşkanı‘na bağlanan aylığa endeksli olarak bugün için 8 bin TL tutarında emekli maaşına hak kazanmış olması içimizi sızlatmıştır. Cumhurbaşkanı‘ndan talebimiz ilaç katkı payları görüşüldüğü sırada, Meclis’ten jet hızıyla geçen emekli milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasını öngören yasayı veto etmesidir. Çünkü emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam toplum vicdanını zedelemektedir. Bu düzenlemeyle memur emekli olduğunda emekli milletvekilinden 8 kat daha az emekli maaşı alacaktır. Bunun adil olduğunu hiç kimse söyleyemez. İşçinin, memurun, asgari ücretlinin, emeklinin zamlardan cüzdanı yanarken, işsizlik yıldan yıla artarken, gelir dağılımındaki adaletsizlik büyürken, öğretmenlerin, akademisyenlerin ve memurların büyük çoğunluğunun maaşları yerinde sayarken, memurlar yüzde 3’lük zam oranlarına mahkûm edilirken, emekli vekillerin maaşlarında alelacele yapılan düzenleme siyasi etikle nasıl bağdaştırılır? Vekillerin kendi derdine düşmesi inanılır gibi değildir. Ama herkes bilmelidir ki; halkın vekili olduğunu unutanları biz de unutmayacağız. Birileri sırça köşklerinde emekli maaşının keyfini süredursun, bu ülkenin gerçek üretenleri yılmadan mücadelesine devam edecektir.”

Eyleme destek veren CHP Milletvekili Mahmut Tanal, bir basın mensubunun CHP milletvekillerinin de zamma destek verdiklerini hatırlatması üzerine, milletvekili zammına karşı olduğunu ifade ederek “Bir adaletsizlik var, bir dengesizlik var. Nerede bir hukuksuzluk varsa oradayız. O gece için ret oyu veren bir milletvekiliyim. Halktan korkmuyorlarsa, neden gecenin o saatinde getirdiler Meclis’e. Halktan korktukları için gecenin o saatinde Meclis’e getirdiler. Orada zammı isteyen hiçbir AKP‘li milletvekili red oyu vermemıştir. Bir sepette çürük bir iki elma olabilir. Bunu komple CHP’ye mal etmek insafsızlık ve adaletsizliktir. Bu teklifi getiren AKP‘dir. Kimse AKP‘nin üstüne gitmiyor ama herkes CHP’nin üstüne geliyor” dedi.

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]