SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul’a Açılan Kapı: Aydos

Yayınlanma:
ABONE OL

Unutulmuş bir tarih Sultanbeyli’de gün yüzüne çıkıyor.

İstanbul’un fethine giden süreçte stratejik öneme sahip tarihi Aydos Kalesi, bir kez daha tarihe ışık tutmaya hazırlanıyor.

Fetihten iki yüzyıl sonra, Osmanlı haritalarında dahi izine rastlanmayan Aydos Kalesi, yüzlerce yıl Sultanbeyli’deki Aydos Ormanı içinde gün yüzüne çıkmayı bekledi.

Ağaçların üzerine kapanıp gizlediği kale, kimler tarafından kullanılmış ve burada kimler yaşamıştı? Roma ve Bizans İmparatorluğu dönemlerinde, Üsküdar’dan Gebze’ye kadar olan İdare Merkezi’nin kalesi olan Aydos Kalesi’nin Osmanlı döneminde ki stratejik önemi neydi?

Kalenin kolayca kazanılmasında, Tekfurun kızı ve Abdurrahman Gazi arasında yaşanan aşkın etkisi ne olmuştu? Yüzlerce yıl tarihçiler, edebiyatçılar tarafından çok sevilen ve çok anlatılan bu hikâyede neler yaşanmıştı? Bu efsane gerçek miydi?

Yolları, fetihleri İstanbul’a bağlayan, gerçeğin efsaneye karıştığı bu kalede iki yıldır süren kazılar sonucunda ortaya çıkarılanlar, arkeolojiyle tarihin bu sorulara cevap vereceğinin de işareti.

Sultanbeyli’nin tarihi kimliğini ortaya koyan ve geçmişine ışık tutan İstanbul’a açılan Kapı: Aydos belgeselinin danışmanlığını ünlü tarihçimiz Prof. Halil İnalcık, yönetmenliğini Emine Çaykara yaptı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Beşir Ayvazoğlu, Prof. İdris Bostan, Akşin Somel, Gülbahar Baran Çelik’in katılımıyla gerçekleşecek belgeselimizin ilk gösterimi 24 Ocak 2012 Salı günü, saat 14:00’te Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yapılacaktır.

Sultanbeyli Belediyesi’nin gençlerine armağanı İstanbul’a Açılan Kapı: Aydos belgeselimizin ilk gösterimine katılımınız bizi memnun edecektir.

……………………………………………………………………

Program: İstanbul’a Açılan Kapı: Aydos Belgeseli (İlk Gösterimi)

Tarih: 24 Ocak 2012 (Salı)

Yer: Sultanbeyli Kültür Merkezi

Adres: Abdurrahmangazi Mah. Belediye Cad. No:48 (Sultanbeyli Belediyesi yanı)

İletişim: 0 (216) 564 13 00 (1244), 0 (530) 232 88 48

 

 

 

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]