SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadının Toplumdaki Yeri tartışıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı” kampanyası ile “Bilgi ve Deneyim Paylaşım Platformu” programı Hilton Otel`de gerçekleşti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından yapılan organizasyonun açılış konuşmasını UNDP Türkiye Demokratik Yönetim Program Müdürü Dr. Leyla Şen yaptı. Uluslararası platformda ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ hakkında bilgi verdi. Bu konu ile ilgili yasaları ve yapılması gerekenleri aktaran Şen, “Toplumda kadının yeri, erkekler kadar olmalıdır. Kadınlar, toplumsal kazanımlar hakkına sahiptir. Bu konular hakkında TBMM, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Mart 2009’dan bu yana çalışmalar yapıyor. Bu ülkenin sade bir vatandaşı olarak bu platformda bulunmaktan gurur duyuyorum,” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve altında Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Dünyanın birçok ülkesinde kadın erkek eşitliği ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Gelişmiş ülkelerde özellikle buna daha da çok dikkat ediliyor. Ülkemiz açısından gecikmiş olmasına rağmen bu çalışma için uzun soluklu bir yola çıkıldı. Taşın altına elini koyanlar var. Bu çalışmaların meyvesini alacağız” dedi.

Vali Mutlu: Kadın-erkek arasında en güzel paylaşım sevgi konusunda
Programa ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Dünyada milletler, düşünceler ve birçok konu ile ilgili savaşlar oldu. Ama sevgi konusunda en güzel paylaşımlar kadın erkekler arasında oldu. ‘Cinsiyet ayrımı olmaksızın nasıl yaşanır?’ bugün bunu tartışacağız. Ben lisedeyken de bu konuları tartışıyorduk, bugün de tartışıyoruz. Zaman boşa mı geçti? Hayır. Bu konu ile ilgili çok yol kat ettik. Uluslar arası sözleşmelerde bile biz, erkekler tek başımıza hareket edemiyoruz. Sıkıntılar var, biliyoruz. Özellikle eğitimde bu oran daha da yüksek. Cumhuriyetimizin ilk kurulduğu yıllarda, 1935’ler de kadın erkek arasındaki okuma-yazma farkı çok yüksekti. Ama şimdi gelecek bize daha çok ümit veriyor. İş hayatında ise kadınların sıkıntıları devam ediyor. Mülkiyette de aynı sorun var. Dünyada sadece mülkiyetlerin %1’i kadınlarda. Sarf edilen emeğin %60’ı kadınlarımızın. Ama en büyük sorunumuz maalesef ki şiddet. Bunun acı örneklerini görüyoruz. Tabii bu şiddetin de sorgulanması gerekiyor. Kadınla erkek vicdanlarımızı dinlememiz gerekiyor. Sevgi ve saygı sözcüklerini kullanıyoruz. Bu sözcükleri vicdanımızda da kullanmamız gerekiyor. Hep birlikte oturup çalışmalarımızı artırmamız gerekiyor. Kültürümüzü ve eğitimimizi öne çıkararak düzenlemeler yapmalıyız. Kültürel bilincimizi geliştirerek geleceği daha da güvenli bir şekilde inşa edeceğiz. Bu toplantıyı düzenleyen ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum,” dedi.

Gönül: Programı, 12 ay boyunca 12 ayrı bölgede yapacağız

TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, “Kız çocuklarının gerek eğitimde gerek istihdam da zorlandığını biliyoruz. Özellikle şiddeti konu etmek istiyorum. Bu konu ile ilgili daha da fazla çalışmalar yapmak zorundayız. Bu alanda hukuki zemini güçlendirdiysek de yoksulluğun ön planda olduğunu gördük. Biz de bu projeyi genişleterek iç işlerini, kalkınma ajanslarına, belediye birliklerini işin içine aldık. Türkiye’de 12 ay boyunca 12 bölgede toplantı yapacağız. Buradaki bu konuları tartışacağız. Bundan sonraki toplantılarımızın diğerini Mardin’de yapacağız. Bu toplantının neticesi, diğer toplantılarımızı da yönlendirecek. Bize bu projede PTT’de çok destek verdi. Pullarında sloganımızı kullandı. Bu toplantıların çok güzel şeylere vesile olmasını diliyorum,” şeklinde konuştu.

Milletvekilleri, İlçe Kaymakamları ve öğretim görevlilerin katıldı program da, konuşmaların ardından bir sunum gerçekleştirildi.                   

 

İlgili Haberler