Yangından 2. kattan atlayarak kurtuldular

Yayın: 11:47 - 02.02.2012
Güncelleme: 11:47 - 02.02.2012

Kartal’da, hurdacıda çıkan yangında, alevler içinde kalan işçiler, canlarını 2. kattan atlayarak kurtarabildi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri de işyerindeki elektrik akımının neden olduğu patlamalar sırasında zor anlar yaşadı.

Tavsatmaz Sanayi Sitesi’ndeki iki katlı hurdacı deposunda elektrik tesisatının kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Olay sırasında işyerinin ikinci katında kahvaltı yapan çok sayıda işçi, hızla büyüyen yangını fark edince binayı hızla terk etti. Ancak uyudukları için yangını geç fark eden bazı işçiler ise alevlerin her tarafı sarması nedeniyle binayı terk edemedi. Mahsur kalan işçiler arkadaşlarının da uyarısı ile ikinci kattan atlayarak kurtulabildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de, alevlerin sardığı binada yaşanan patlamalar nedeniyle müdahale etmekte güçlük çekti. Elektrik akımının neden olduğu patlamalar sebebiyle büyük tehlike altında kalan itfaiye ekipleri, yangını yaklaşık yarım saatlik müdahalenin ardından söndürebildi.

İkinci kattan atlayarak saçındaki yanıklarla yangından kurtulmaya başaran işçi Emrah Karadeniz, yangını uyuduğu için geç fark ettiğini belirterek şöyle konuşu: “Ben uyuduğum için yangını hemen fark edemedim. Uyandığımdan alevler her tarafı sarmıştı aşağı inemedim. Bu sırada arkadaşlarımın bana ‘camdan atla’ diye bağırdıklarını duyunca ikinci kattan atlayarak kurtuldum.”

İşçilerden Fatih Topçu ve Nurettin Üzgün de kahvaltı yaptıkları sırada bir anda etrafı dumanların ve alevlerin sardığını belirterek, korku içinde kendilerini dışarıya attıklarını belirtti.

Çeşitli illerden geldikleri öğrenilen ve işyerinde hurda toplayıcısı olarak çalışan çok sayıda gencin, deponun ikinci katındaki yatakhanede kaldıkları öğrenildi. CİHAN

Exit mobile version