Prangadan kurtulan “Kartal iyi yönetilemiyor” diyor!

Yayın: 08:50 - 09.02.2012
Güncelleme: 08:50 - 09.02.2012

AK Parti Grup Başkan Vekili Temez Yaz, Kartal’da siyaset yapan CHP’lileri kastederek, Prangadan kurtulduğu zaman “Gazetelere Kartal iyi yönetilemiyor” diye böyle beyanatlar veriyor” dedi.

 

Kartal Belediyesi şubat ayı birinci birleşiminin konusu Eski Maliye ve Gümrük Bakanı Merhum Adnan Kahveci’nin Kartal’a heykelinin dikileceği konusu damgasını vurdu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün“Adnan Kahveci’nin Kartal ‘a heykelini dikeceğim” şeklindeki açıklamasına ilk olumsuz tepki AK Parti’den geldi. Kartal Belediyesi Ak Parti meclis üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Temez Yaz,  heykellere karşı olduklarını ve Adnan Kahveci’nin isminin verilmesi konusunu benimseyeceklerini belirterek, “ Nedense başka konuları basından öğreniyoruz İbrahim Bey’de görevden alındığını basından öğrenmiş. Adnan Kahveci’nin heykeli diye bir heykel açılacakmış, yaptırılacakmış. Bununda kararı alınmış ve benden gazeteci arkadaşımız bu konuda beyanat istedi. Bende Adnan Kahveci heykeli yaptırılacak diye bir karar meclisten geçmedi. Meclisten geçmeyen bir karar hakkında da bir beyanat vermek doğru olmaz bu aşamada. Meclise geldiği zaman görüşlerimizi ifade ederiz” yorumunu yaptı.

Prangadan kurtulduğu zaman “Gazetelere Kartal iyi yönetilemiyor” diye böyle beyanatlar veriyor”

Yaz, şöyle devam etti: “  Bu şunu gösteriyor ki, karar alınmıştır dedi gazeteci arkadaşımız. Şimdi bunlar hep böyle oluyor işte. Meclise gelmeden önce belediye başkanı kendi kafasında kurguluyor, kararı alıyor ve bizde meclis üyeleri olarak burada Noter vazifesi yapıp onu doğru veya yanlışlığını bilmediğimiz pek çok kararına burada ortak olduk, bizler muhalefet ettik, bizler CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızdan bu konuda hassasiyetlerini istedik. Fakat maalesef onlar bu cenderenin içine girdiği zaman oradan kendilerini kurtarmak kolay olmuyor. Ama kurtaran arkadaşlarımız da Prangadan kurtulduğu zaman “Gazetelere Kartal iyi yönetilemiyor” diye böyle beyanatlar veriyor” şeklinde konuşarak bir süre önce CHP’den istifa eden ve DSP’ye geçen il Genel Meclis üyesi İlhan Güzelgün’ü işaret etti.

Özdemir, Belediye başkanını savundu!

Meclis 1. Başkan Vekili Tamer Özdemir, ortada yanlış bir anlama olduğuna dikkat çekti ve “  Arkadaşlar bu gündem maddesi değil, şimdi gündeme geçecem.  Sayın Belediye Başkanının tabii ki bir heykel yaptıracaksa bunu düşünme hakkı vardır. Projeler öyle havadan, birileri tarafından getirilip konmuyor.

Sonuç itibariyle Sayın Adnan Kahveci’nin heykelini yapacaksa Sayın Belediye Başkanımız önce bunu bir düşünmek gerekiyor. Düşündükten sonra “Böyle bir fikrimiz var” diyemez mi?

Arkadaşlarımız sanki karar altına alınmış gibi lanse etmeleri,  Kartal halkını yanlış bilgilendirmeleri doğru bulmuyorum. Bu şekliyle değil, ama bir karar şu anda meclis tarafından alınmamış . Sayın Başkanın böyle bir düşüncesi olabilir. Son derece salgı değer bir konudur. Adnan Kahveci’de Kartal’ın yetiştirmiş olduğu önemli siyaset adamlarından bir tanesidir. Dürüstlüğü ile sembol olmuş bir siyaset adamıdır. Bu nokta da Sayın Başkanın bir düşüncesi varsa biz meclis üyeleri olarak buna OLUMLU yaklaşacağımızı biz beyan ediyoruz.” Şeklinde konuya açıklık getirdi.

 

FETHİ SATICI

Exit mobile version